Thursday, May 31, 2012

Power & Control - novi spot Marine & the Diamonds



Marina Diamandis (iliti Marina & the Diamonds) predstavila je spot za pesmu "Power & Control", drugi singl sa njenog aktuelnog albuma "Electra Heart". Iako smo navikli da njeni spotovi budu neka vrsta mini-filmova, to ovoga puta nije slučaj. Ipak, verujem da fanovi neće biti razočarani jer Marina izgleda veoma sexy! Uživajte :)

Billboard top-liste: John Mayer dobio treći #1 album


Američki roker John Mayer dobio je treći #1 album zahvaljujući izdanju "Born and Raised" koje je prošle nedelje prodato u 219 000 primeraka. 
Novi album bivšeg gitariste benda Guns N' Roses, Slasha, pod nazivom "Apocalyptic Love", debitovao je na četvrtom mestu (38 000). Njegov prethodni solo album, iz 2010. godine, dospeo je do trećeg mesta.
U top 10 su još dva noviteta. Na sedmom mestu je novi album benda MercyMe, "The Hurt & the Healer" (33 000), što je drugi top 10 album za njih. 
EP Sare Bareilles sa pet pesama, "Once Upon Another Time", nalazi se na osmom mestu (31 000) i ovo je njen treći top 10. 
Što se liste singlova tiče, Gotye i Kimbra su sedmu nedelju zaredom na vrhu sa "Somebody That I Used to Know", što je najviše nedelja na prvom mestu ove godine. Ova numera je i dalje broj #1 na radiju i streaming sajtovima, dok beleži pad u prodaji i ove nedelje se nalazi na trećem mestu (264 000).
Novi pobednik American Idola, Phillip Phillips, takođe se našao u top 10 (10. mesto) sa pesmom "Home" čime je postao prvi pobednik Idola u poslednje četiri godine kome je to pošlo za rukom.
Kompletne top 10 liste pogledajte ispod ovog posta. 

Albumi:
  1. (N) John Mayer - Born and Raised
  2. (2) Adele - 21
  3. (3) Carrie Underwood - Blown Away
  4. (N) Slash - Apocalyptic Love
  5. (10) One Direction - Up All Night
  6. (9) Lionel Richie - Tuskegee
  7. (N) MercyMe - The Hurt & the Healer
  8. (N) Sara Bareilles - Once Upon Another Time
  9. (6) Now 42
  10. (5) Norah Jones - Little Broken Hearts
Singlovi:
  1. (1) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  2. (2) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  3. (3) Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. (4) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  5. (5) Nicki Minaj - Starships
  6. (6) Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  7. (7) One Direction - What Makes You Beautiful
  8. (8) The Wanted - Glad You Came
  9. (9) Justin Bieber - Boyfriend
  10. (N) Phillip Phillips - Home

Wednesday, May 30, 2012

Florence + the Machine - Spectrum (Novi spot!) + Remix!



Florence + The Machine predstavili su spot za pesmu "Spectrum", četvrti singl sa albuma "Ceremonials". S obzirom na to da uskoro stiže leto, Florence se ovoga puta odlučila za video sa mnogo drečavih boja i pozitivnijom atmosferom nego obično, iako sama pesma (kao i sve njene, uostalom) ima mračan ton. Osim toga, objavljen je i remix pesme koji je radio Calvin Harris i koji takođe možete poslušati ispod ovog posta.
Uživajte u šarenoj Florence :)




Novi spot grupe Scissor Sisters - Baby Come Home



Grupa Scissor Sisters ove nedelje objavila je svoj četvrti studijski album, "Magic Hour", a fanove su obradovali i novim spotom! Reč je o ekranizaciji pesme "Baby Come Home" koja će biti drugi singl sa pomenutog albuma. Ovo je još jedan tipičan Scissor Sisters spot sa mnogo šarenila, a članove benda možemo videti u najrazličitijim ulogama, počev od časnih sestara, pa preko mornara, kraljeva itd.
Uživajte! 



Monday, May 28, 2012

Britanske top-liste: fun. konačno na vrhu liste singlova


Emeli Sande se ove nedelje vratila na vrh top-liste albuma sa "Our Version of Events". Međutim, ovaj album je prošle nedelje prodat u samo 13 430 primeraka, što je najgora prodaja za #1 album u poslednjih 18 godina.
Ovako slabu prodaju nije iskoristio Joe Bonamassa, čiji je novi album, "Driving Towards the Daylight", debitovao na drugom mestu, doduše sa samo 85 prodatih primeraka manje od Emeli. Ipak, ovo je njegov prvi top 10 album.
John Mayer takođe je dobio prvi top 10 album zahvaljujući izdanju "Born and Raised" (12 651), što je najbolji rezultat u njegovoj karijeri.
Zbog smrti Robina Gibba, prošle nedelje porasla je potražnja za albumima grupe Bee Gees, pa se njihova kompilacija sa #1 hitovima nalazi na petom mestu (12 127).
Uprkos slaboj prodaji u top 10 su još tri noviteta. Zahvaljujući uspehu pesme "We Are Young", debi album grupe fun., "Some Nights" dospeo je do 7. mesta (11 023). Osmo mesto zauzima Tom Jones sa "Spirit In the Room" (9 886) i ovo je 12. top 10 u karijeri 71-godišnjeg pevača. Na devetom mestu nalazi se treći album grupe Enemy, "Streets In the Sky" (9 854), što je pad o odnosu na njihova prva dva albuma koji su završili na prvom, odnosno drugom mestu.
Što se liste singlova tiče, nakon čak sedam nedelja na listi, hit grupe fun. - "We Are Young", konačno je dospeo do prvog mesta. Ova pesma je prošle nedelje prodata u 72 977 primeraka.
Oni su tako sprečili novi singl grupe The Wanted, "Chasing the Sun", da debituje na vrhu. Ova numera je prošle nedelje prodata u 69 330 digitalnih kopija i to je njihov šesti top 3 hit.
Paloma Faith je zahvaljujući numeri "Picking Up the Pieces" dobila prvi top 10 hit u karijeri. Ova pesma je sa 32 607 prodatih primeraka dospela do 7. mesta.
Kompletne top 10 liste možete pogledati ispod ovog posta.

Albumi:
  1. (3) Emeli Sande - Our Version of Events
  2. (N) Joe Bonamassa - Driving Towards the Daylight
  3. (4) Adele - 21
  4. (N) John Mayer - Born and Raised
  5. (34) Bee Gees - Number Ones
  6. (1) Keane - Strangeland
  7. (N) fun. - Some Nights
  8. (N) Tom Jones - Spirit In the Room
  9. (N) Enemy - Streets In the Sky
  10. (6) Ben Howard - Every Kingdom
 Singlovi:
  1. (2) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  2. (N) The Wanted - Chasing the Sun
  3. (3) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  4. (1) Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P.
  5. (4) Alex Clare - Too Close
  6. (6) Rihanna - Where Have You Been
  7. (N) Paloma Faith - Picking Up the Pieces
  8. (8) Train - Drive By
  9. (10) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  10. (5) Tulisa - Young
 

Sunday, May 27, 2012

Švedska pobednik takmičenja za Pesmu Evrovizije


Predstavnica Švedske Loreen pobednica je 57. takmičenja za Pesmu Evrovizije koje je održano u prestonici Azerbejdžana - Bakuu. Njena numera "Euphoria" osvojila je 372 poena i tako odnela ovogodišnju titulu za pesmu Evrope u konkurenciji 42 zemlje, odnosno 26 koliko ih se našlo u finalu. Ova pobeda nikoga nije iznenadila, jer je Švedska već mesecima favorit na kladionicama. Zahvaljujući ovom trijumfu, petom po redu, Švedska će biti i domaćin takmičenja sledeće godine.
Što se ostalih takmičara tiče, drugo mesto su zauzele simpatične bakice, Buranovske babuške, iz Rusije sa pesmom "Party for Everybody" (259 poena), dok se predstavnik Srbije Željko Joksimović našao na trećem mestu sa numerom "Nije ljubav stvar" (214 poena). Željku je ovo drugo učešće na Evroviziji kao izvođaču i četvrto kao autoru. Može se pohvaliti time da je sva četiri puta završio u top 10.
Sve čestitke Loreen, sjajna pesma!




Saturday, May 26, 2012

Billboard top-liste: Adam Lambert dobio prvi #1 album


Nekadašnji učesnik American IdolaAdam Lambert, dobio je prvi #1 album u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov drugi studijski album, "Trespassing", prodat je u 77 000 primeraka prošle nedelje, što je bilo dovoljno da sa trona skine album još jedne American Idol takmičarke, Carrie Underwood.
Rok duo Tenacious D stigao je do četvrtog mesta sa albumom "Rize of the Fenix" (49 000), što je najbolja pozicija u njihovoj karijeri.
Najbolju poziciju u karijeri, ali i nedeljnu prodaju dobio je bend Beach House zahvaljujući albumu "Bloom" (7. mesto, 41 000). Ovaj bend ranije nije imao album među 40 najprodavanijih.
Novi album iz "Glee" franšize, "Glee, the Music: Season 3 - The Graduation Album", debitovao je na osmom mestu (39 000), što je 14. top 10 za njih, ali i najniža prodaja za neki "Glee" album.
Što se liste singlova tiče, Gotye Kimbra provode šestu nedelju na prvom mestu sa hitom "Sombody That I Used to Know". Ova pesma se po prodaji nalazi na drugom mestu (289 000), dok po slušanosti na radiju i popularnosti na streaming servisima zauzima prvo mesto.
Kompletne top 10 liste možete pogledati ispod ovog posta.

Albumi:
  1. (N) Adam Lambert - Trespassing
  2. (2) Adele - 21
  3. (1) Carrie Underwood - Blown Away
  4. (N) Tenacious D - Rize of the Fenix
  5. (5) Norah Jones - Little Broken Hearts
  6. (4) Now 42
  7. (N) Beach House - Bloom
  8. (N) Glee, the Music: Season 3 - The Graduation Album
  9. (3) Lionel Richie - Tuskegee
  10. (7) One Direction - Up All Night
Singlovi:
  1. (1) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  2. (4) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  3. (2) Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. (3) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  5. (6) Nicki Minaj - Starships
  6. (5) Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  7. (7) One Direction - What Makes You Beautiful
  8. (8) The Wanted - Glad You Came
  9. (9) Justin Bieber - Boyfriend
  10. (10) Train - Drive By
  

Friday, May 25, 2012

Poslušajte novi singl Kylie Minogue - Time Bomb!


Jedno od mnogih iznenađenja koje je Kylie Minogue priredila povodom obeležavanja 25 godina muzičke karijere je i novi singl! Kao što je obećala, ona je danas objavila pesmu "Time Bomb". Ovo je još jedna brza i lepršava electropop pesma sa pozitivnom porukom na kakve smo i navikli kada je reč o ovoj pevačici. Ona je danas predstavila i spot za ovu pesmu koji je režirao Christian Larson i koji možete pogledati ispod ovog posta. Pesma se već nalazi u prodaji i treba napomenuti da je objavljena isključivo kao singl i da se neće naći na njenoj predstojećoj kompilaciji najvećih hitova najavljenoj za jun.

Jennifer Lopez predstavila novu pesmu


U finalu American Idola Jennifer Lopez je predstavila još jednu numeru koja će se naći na njenoj kompilaciji najvećih hitova. To je pesma "Goin' In", koju je uradila sa Flo Ridom. Brza letnja pesma sa urabnim prizvukom koji će se sigurno dopasti fanovima njenih ranijih albuma. Osim na njenoj kompilaciji, ova pesma će se naći na soundtracku četvrtog nastavka "Step Up" franšize - "Step Up Revoultion". Ona je u finalu izvela i "Follow the Leader", pesmu koju je snimila sa španskim duom Wisen & Yandel
Ispod ovog posta možete pogledati kako je izgledao nastup, kao i da preslušate celu pesmu "Goin' In".





Wednesday, May 23, 2012

Nelly Furtado (ponovo) odložila objavljivanje albuma


Iako je prošlo skoro šest godina od objavljivanja njenog poslednjeg albuma na engleskom jeziku, fanovi će morati da čekaju još nekoliko meseci na novi album Nelly Furtado. Prvobitno je bilo najavljeno da će se album pod nazivom "The Spirit Indestructible" u prodaji naći 19. juna, ali je Nelly na twitteru potvrdila spekulacije da se objavljivanje ovog albuma pomera za tri meseca i novi datum je 18. septembar. Iako razlog odlaganja nije potvrđen, spekuliše se da je to loša prodaja prvog singla, "Big Hoops (Bigger the Better)", i da njena izdavačka kuća želi da pre objavljivanja albuma objavi i drugi singl kako bi testirali reakciju publike.
Da podsetimo, objavljivanje ovog albuma konstantno je odlagano od 2010. godine.

Novi singl Kylie Minogue stiže u petak!


U petak, 25. maja, tri dana pre njenog 44. rođendana, australijska diva Kylie Minogue objaviće potpuno novi singl! Pesma se zove "Time Bomb" i njeno objavljivanje samo je još jedno u nizu iznenađenja povodom obeležavanja 25 godina muzičke karijere Kylie Minogie. Na njenom zvaničnom sajtu već je postavljeno odbrojavanje, a fanovi će morati da tvituju kako bi otključali pesmu. Ova pesma će biti dostupna isključivo kao singl i neće se naći na najavljenoj kompilaciji najvećih hitova koja bi trebalo da bude objavljena u junu. "Time Bomb" su napisali Paul HarrisKaren Poole i Matt Schwartz. Harris i Poole su već sarađivali sa njom na hitovima poput "Red Blooded Woman" i "In My Arms"
Kylie je prošlog meseca snimila spot za ovaj singl, a premijerno će ga predstaviti u britanskoj verziji talent show programa The Voice

Lady Gaga lansirala svoju društvenu mrežu

Gaga lansirala svoju društvenu mrežu…

Kao što je ranije najavljeno, Lady Gaga je lansirala sopstvenu društvenu mrežu koja se nalazi na adresi LittleMonsters.com. Ovaj servis trenutno je u beta fazi, pa možete postati član samo uz pozivnicu nekog od već postojećih članova. Nova mreža podseća na popularnu aplikaciju Pinterest koja omogućava članovima da najzanimljivije fotografije po njihovom izboru "pinuju" i tako dele sa ostalim korisnicima. Na Gaginoj mreži takođe je moguće komentarisanje i ocenjivanje sadržaja. Očekuje se da će Gagina "mala čudovišta" ovu mrežu najviše koristiti za kreiranje i deljenje foto i video sadržaja kako bi promovisali ono što im se dopada. Svako od članova moći će da raspolaže svojom @LittleMonsters.com e-mail adresom, a ovaj sajt, kako je najavljeno, tek je prvi u seriji sličnih. Kompanija Backplane, čiji je suosnivač Gagin menadžer, Troy Carter, do kraja godine najavljuje još novih poduhvata.

Poslušajte poslednju pesmu Whitney Houston


Nekoliko dana pre iznenadne smrti Whitney Houston je sa Jordin Sparks snimila pesmu "Celebrate" za potrebe filma "Sparkle" u kome obe glume. Pesma, koju je producirao R. Kelly, brzog je ritma i nosi pozitivnu poruku, a kako zvuči poslednja pesma Whitney Houston možete poslušati ispod ovog posta.
Film "Sparkle", koji je rimejk istoimenog filma iz 1976. godine, u bioskopima će se pojaviti 17. avgusta. Ovaj film, koji predstavlja povratak Whitney na veliki ekran nakon 15 godina pauze, govori o tri sestre koje postaju zvezde Motowna i moraju da se izbore sa teretom slave. Jordin Sparks igra jednu od glavnih uloga, dok Whitney tumači lik njene majke.

Justin Timerlake komponuje muziku za film


Prošlo je šest godina od objavljivanja megauspešnog albuma Justina Timberlakea, "Future Sex/Love Sounds", a od novog albuma ni traga ni glasa. Ipak, to ne znače da uskoro neće biti nove muzike. Pevač koji se u poslednje vreme posvetio glumačkoj karijeri komponovaće muziku za film "The Devil and the Deep Blue Sea" u kome njegova verenica, Jessica Biel, igra glavnu ulogu, a osim toga je i producent. Za sada nema informacija hoće li se i Timberlake pojaviti u filmu, ali to svakako nije nemoguće. Ovo je, takođe, prva profesionalna saradnja između ovog para. Film govori o čoveku koji pokušava da preboli smrt svoje žene kroz poznanstvo sa mladom maštovitom devojkom. 

Britanske top-liste: Keane i Rita Ora i dalje na vrhu


Ove nedelje nema promena kada je reč o vrhu glavnih britanskih top-lista. Zahvaljujući tome što prošle nedelje nije bilo značajnijih novih izdanja, grupa Keane i ove nedelje zauzima prvu poziciju sa novim albumom, "Strangeland", koji je prodat u 19 982 primerka.
Najbolje plasirani novitet je treći album američkog rok benda Tenacious D, "Rize of the Fenix", koji je prodat u 15 970 primeraka prošle nedelje, što je bilo dovoljno za drugo mesto. Ovo je njihov drugi uzastopni top 10 album.
Debi album Rena Hervieua, "Through the Night", našao se na petom mestu (10 943), dok poslednji top 10 novitet dolazi od benda Garbage. Njihov prvi album u poslednjih sedam godina, "Not Your Kind of People", debitovao je na desetom mestu (8 310), što je peti uzastopni top 10 album za njih.
Zahvaljujući uspehu pesme "Only Love", aktuelni album Bena Howarda, "Every Kingdon", vraća se u top 10 (6. mesto, 9 583). 
Što se liste singlova tiče, hit Rite Ore, "R.I.P.", prodat je u dodatnih 57 434 primerka i zadržao je prošlonedeljnu prvu poziciju.
Među top 10 su dva noviteta ove nedelje. Novi singl grupe The Saturdays, "30 Days", dobro je počeo nedelju, ali je završio tek na sedmom mestu (36 214). Ipak, ovo je 11. top 10 hit za njih.
Debi singl afrobeat zvezde D'Banj, "Oliver Twist", našao se na devetom mestu (30 171).
Kompletne top 10 liste pogledajte ispod ovog posta. 

Albumi:
  1. (1) Keane - Strangeland
  2. (N) Tenacious D - Rize of the Fenix
  3. (2) Emeli Sande - Our Version of Events
  4. (4) Adele - 21
  5. (N) Ren Harvieu - Through the Night
  6. (21) Ben Howard - Every Kingdom
  7. (8) Gotye - Making Mirrors
  8. (11) Ed Sheeran - +
  9. (6) Rebecca Ferguson - Heaven
  10. (N) Garbage - Not Your Kind of People
Singlovi:
  1. (1) Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P.
  2. (5) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  3. (3) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  4. (4) Alex Clare - Too Close
  5. (2) Tulisa - Young
  6. (8) Rihanna - Where Have You Been
  7. (N) The Saturdays - 30 Days
  8. (6) Train - Drive By
  9. (N) D'Banj feat. Skepta & Sneakbo - Oliver Twist
  10. (9) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know

Monday, May 21, 2012

Billboard muzičke nagrade: Najviše trofeja za Adele

Dodeljene nagrade magazina Billboard

Magazin Billboard je i ove godine dodelio nagrade izvođačima koji su prošle godine ostvarili najveći uspeh na američkim top-listama, te je očekivano dominirala Adele koja je kući odnela 12 trofeja. Iza nje je duo LMFAO koji je osvojio šest nagrada. 
Tokom večeri videli smo i nekoliko sjajnih nastupa (izgleda toliko sjajnih da većina nagrada nije ni dodeljena u televizijskom prenosu). Jedan od zapaženijih nastupa imao je Justin Bieber. Njegov nastup bi najbolje opisala Viki Miljković ("tu se radi o svemu i svačemu, a umešana je i policija") ili bliže određeno klovn i gejša u kombinaciji sa futurističkim elementima i impresivnim specijalnim efektima.


Program je bio ispunjen i odavanjem počasti muzičkim legendama koje su nedavno preminule. Glumica Julie Bowen je na početku večeri odala počat Robinu Gibbu iz benda Bee Gees koji je preminuo u nedelju, Natasha Bedingfield je bila zadužena za tribute Donni Summer, dok su nas John Legend i Jordin Sparks podsetili na hitove Whitney Houston. Whitney je posthumno nagrađena Billboard Millenium priznanjem za životno delo koje je u njeno ime primila ćerka Bobbi Kristina.


Katy Perry je uz bajkovit nastup predstavila novi singl sa reizdanja albuma "Teenage Dream" - "Wide Awake", a impresivne nastupe priredili su i Chris Brown i Usher. Moj favorit večeri svakako je bio nastup Nelly Furtado koja je predstavila novi singl "Big Hoops (Bigger the Better)".


Nagrada za najboljeg ženskog izvođača pripala je Taylor Swift, dok je pobednik u muškom delu Lil Wayne. Ceremonija dodela zatvorena je dodelom nagrade Ikona legendarnom muzičaru Stevieu Wonderu koji je sa Aliciom Keys otpevao nekoliko numera.


Kompletna lista dobitnika:


  • Najbolji izvođač: Adele
  • Najbolji novi izvođač: Wiz Khalifa
  • Najbolji muški izvođač: Lil Wayne
  • Najbolji ženski izvođač: Adele
  • Najbolja grupa/duo: LMFAO
  • Najbolji izvođač na Billboardovoj Top 200 listi:  Adele
  • Najbolji izvođač na Billboardovoj Hot 100 listi:  Adele
  • Najbolji izvođač (digitalni download):  Adele
  • Najbolji izvođač (emitovanje na radiju):  Adele
  • Najbolja turneja: U2
  • Najaktivniji izvođač na društvenim mrežama:  Justin Bieber
  • Izvođač koji je zabeležio najveći streaming: Rihanna
  • Najbolji izvođač u digitalnim medijima: Adele
  • Najbolji pop izvođač: Adele
  • Najbolji R&B izvođač: Chris Brown
  • Najbolji rap izvođač: Lil Wayne
  • Najbolji country izvođač: Lady Antebellum
  • Najbolji rock izvođač: Coldplay
  • Najbolji alternativni izvođač: Coldplay
  • Najbolji latino izvođač: Shakira
  • Najbolji dance izvođač: Lady Gaga
  • Najbolji izvođač duhovne muzike: Casting Crowns
  • Najbolji album na Billboard 200 listi: Adele, "21"
  • Najbolji pop album: Adele, "21"
  • Najbolji R&B album: Beyonce, "4"
  • Najbolji rep album:  Lil Wayne - "Tha Carter IV"
  • Najbolji country album: Jason Aldean - "My Kinda Party"
  • Najbolji rock album:  Coldplay - "Mylo Xyloto"
  • Najbolji alternativni album: Coldplay - "Mylo Xyloto"
  • Najbolji latino album: Romeo Santos "Formula: Vol. 1"
  • Najbolji dance album: Lady Gaga - "Born This Way"
  • Najbolji album duhovne muzike: Casting Crowns - "Come To The Well"
  • Najbolja pesma na Hot 100 listi: LMFAO Feat. Lauren Bennett & GoonRock - "Party Rock Anthem"
  • Najbolja pesma (digitalni download): LMFAO Feat. Lauren Bennett & GoonRock "Party Rock Anthem"
  • Najbolja pesma (emitovana na radiju): Pitbull Feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer - "Give Me Everything"
  • Najbolja pesma (streaming servisi): Adele "Rolling in the Deep"
  • Najbolja video (streaming servisi): Nicki Minaj "Super Bass"
  • Najbolja pop pesma: LMFAO Feat. Lauren Bennett & GoonRock - "Party Rock Anthem"
  • Najbolja R&B pesma:  Kelly Rowland Feat. Lil Wayne - "Motivation"
  • Najbolja rep pesma: LMFAO Feat. Lauren Bennett & GoonRock - "Party Rock Anthem"
  • Najbolja country pesma: Jason Aldean - "Dirt Road Anthem"
  • Najbolja rock pesma: Foster The People - "Pumped Up Kicks"
  • Najbolja alternativna pesma: Adele - "Rolling In The Deep"
  • Najbolja latino pesma: Don Omar & Lucenzo - "Danza Kuduro"
  • Najbolja dance pesma: LMFAO Feat. Lauren Bennett & GoonRock - "Party Rock Anthem"
  • Najbolja pesma duhovne muzike: Laura Story - "Blessings"


Preminuo Robin Gibb (Bee Gees)

Preminuo je Robin Gibb (Bee Gees)

Član čuvenog australijskog trija Bee Gees, Robin Gibb, preminuo je u 63. godini nakon duge i teške bolesti. Osim njega, ovu čuvenu pop grupu činila su i njegova braća Barry i Maurice, koji je preminuo 2003. godine. Tokom karijere osvojili su devet Grammy nagrada, a Robin Gibb je uveden i u Rock'n'Roll kuću slavnih. 
Grupu je proslavio soundtrack iz filma "Saturday Night Fever" iz 1977. godine sa koga se i danas pamte naslovna numera i pesma "Stayin Alive".

Sunday, May 20, 2012

Američke top-liste: Carrie Underwood i Gotye i dalje na vrhu glavnih lista


Carrie Underwood se i ove nedelje zadržala na prvom mestu Billbord Top 200 liste najprodavanijih albuma u Americi (120 000). Iako je ovo njen treći #1, prvi put se dogodilo da na vrhu provede više od jedne nedelje. 
Najbolje plasirano novo izdanje ove nedelje je album rok benda Silversun Pickups, "Neck of the Woods", koji se nalazi na šestom mestu (41 000) i ovo je najbolja pozicija u njihovoj karijeri.
Novi album pevača Tank, "This Is How I Feel", debitovao je na devetom mestu (33 000), što je treći top 10 za njega.
Što se Billbord Hot 100 liste singlova tiče, Gotye i Kimbra nalaze se na vrhu petu nedelju zaredom sa "Somebody That I Used to Know". Ovo je i dalje najprodavanija (321 000) i najtraženija pesma na streaming servisima, dok po slušanosti na radiju i dalje drži drugo mesto.
Grupa Train dobila je treći top 10 hit na Hot 100 listi zahvaljujući singlu "Drive By", koji je ove nedelje napredovao sa 11. na 10. mesto. Inače, ovoj numeri trebalo je čak 20 nedelja da dospe u top 10. 
Kompletne top 10 liste možete pogledati ispod ovog posta.

Albumi:

  1. (1) Carrie Underwood - Blown Away
  2. (4) Adele - 21
  3. (6) Lionel Richie - Tuskegee
  4. (3) Now 42
  5. (2) Norah Jones - Little Broken Hearts
  6. (N) Silversun Pickups - Neck of the Woods
  7. (8) One Direction - Up All Night
  8. (7) Jack White - Blunderbuss
  9. (N) Tank - This Is How I Feel
  10. (13) Luke Bryan - Tailgates & Tanlines
Singlovi:
  1. (1) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  2. (3) Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  3. (2) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  4. (4) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  5. (5) Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  6. (7) Nicki Minaj - Starships
  7. (9) One Direction - What Makes You Beautiful
  8. (6) The Wanted - Glad You Came
  9. (8) Justin Bieber - Boyfriend
  10. (11) Train - Drive By

Wednesday, May 16, 2012

Forbes: Jennifer Lopez najmoćnija poznata ličnost na svetu

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez je očigledno imala više nego uspešnu godinu. Latino diva je prethodnih 12 meseci zaradila 52 miliona dolara zahvaljujući anganžmani u emisiji American Idol, albumu "Love?", reklami za Gilette i L’Oreal, modnoj liniji, sopstvenom talent show programu Q'Viva i filmu "What to Expect When You're Expecting". U magazinu Forbes, koji tradicionalno objavljuje listu 100 najutiajnijih poznatih ličnosti, navode da je sve ovo bilo dovoljno da J. Lo bude glavna medijska zvezda prethodnih 12 meseci i da napreduje čak 49 mesta u odnosu na prošlogodišnju poziciju.
Top 10 listu najuticajnih možete pogledati ispod ovog posta.


  1. Jennifer Lopez
  2. Oprah Winfrey
  3. Justin Bieber
  4. Rihanna
  5. Lady Gaga
  6. Britney Spears
  7. Kim Kardashian
  8. Katy Perry
  9. Tom Cruise
  10. Steven Spilberg


The Cranberries u Beogradu!


Jedan od najpoznatijih irskih bendova The Cranberries nastupiće po prvi put u Srbiji, 4. decembra u Beogradskoj areni! Bend koji je svetsku slavu stekao devedesetih zahvaljujući hitovima poput "Linger" i "Zombie", vratio se posle desetogodišnje pauze novim albumom "Roses" koji promovišu na velikoj svetskoj turneji u okviru koje će posetiti i Beograd.
Ulaznice za koncert grupe po cenama od 2500, 2900 i 3500 dinara mogu se nabaviti na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs

UPDATE:  Koncert The Cranberries zakazan za 4. decembar u Kombank Areni, biće premešten u Halu Sportova na Novom Beogradu. Do promene mesta održavanja došlo je zbog održavanja Evropskog prvenstva u rukometu za žene koje je povereno našoj zemlji, saopštili su organizatori

Tuesday, May 15, 2012

Whitney Houston dobitnica Billboard Millenium nagrade


Whitney Houston posthumno će biti nagrađena Billboard Millenium nagradom za životno delo, saopštio je ovaj časopis koji više od pola veka objavljuje zvanične američke top-liste. Nagradu će u njeno ime primiti ćerka Bobbi Kristina i snaja Pat Houston, a tokom dodele 20. maja u Las Vegasu, Jordin Sparks i John Legend izvešće specijalni tribute. Jordin, inače, igra ćerku Whitney Houston u filmu "Sparkle" čija se premijera očekuje u avgustu. 
Billboard nagrade dodeljuju se izvođačima koji su postigli značajan uspeh na američkim top-listima. Whitney je prvi izvođač u istoriji koji je imao sedam uzastopnih #1 singlova na Hot 100 listi. Iza sebe ima četiri #1 albuma, dok je njen najveći hit, "I Will Always Love You", proveo 14 nedelja na prvom mestu. Osvojila je 16 Billboard inagrada, 6 Grammya i prodala preko 170 miliona nosača zvuka. Iznenada je preminula 11. februara ove godine.

Zabranjen koncert Lady Gage u Indoneziji

Zabranjen nastup Lady Gage u Indoneziji

Indonežanska policija zabranila je rasprodat koncert Lady Gage u toj zemlji koji je bio zakazan za 3. jun. Različite konzervativne grupe i verske vođe kritikovale su pevačicu kao osobu čija će pojava i nastup ugroziti moral omladine. S obzirom na to da je Indonezija zemlja u kojoj živi najveći broj muslimanskh vernika na svetu, ovakve grupe imaju velikog uticaja na društvo iako je ova država sekularno uređena. Nakon procene da nije moguće garantovati bezbednost publici, policija je odlučila da otkaže koncert u Džakarti koji je trebalo da bude najveći po posećenosti u azijskom delu turneje.


Monday, May 14, 2012

Zvanično je - Britney Spears postala X Factor sudija!


Nakon višemesečnog spekulisanja FOX mreža je najzad potvrdila da će se Britney Spears naći u ulozi sudije u novoj sezoni američke verzije popularnog talent show programa X-Factor. Vest je objavljena tokom Upfronts prezentacije FOX mreže, a Britney je postavila sliku sa ostalim članovima žirija - Simonom Cowellom, L.A. Reidom i Demi Lovato, koja je takođe nova članica. Britney i Demi su zamenile Nicole Scherzinger i Paulu Abdul koje su šou napustile ili bile izbačene, kako zli jezici kažu, posle prve sezone.
Britney Spears se od 2007. godine, kada je doživela nervni slom, retko pojavljivala u tv emisijama, pa mnogi željno iščekuju da vide kako će se pop princeza od septembra snaći pred kamerma u ulozi sudije i mentora. Spekuliše se da će Britney za učešće u emisiji dobiti 15 miliona dolara, ali ova suma za sada nije potvrđena.  

Porodica Whitney Houston dobija reality show


Porodica nedavno preminule pevačice uskoro će dobiti svoj reality show, potvrdila je kompanija Lifetime koja će ovaj show i emitovati. U programu pod nazivom "The Houston Family Chronicles" učostvovaće ćerka Whitney Houston, Bobbi Christina, majka preminule pevačice, Cissy, zatim brat Gary, snaja Pat, njena ćerka Rayah i rođaka Dionne Warwick
Izvršni producent mreže Lifetime, Rob Sharenow je tim povodom izjavio:
"Tragična smrt Whitney Houston ostavila je prazninu u srcima mnogih ljudi, ali najviše u srcima njene porodice. U ovom programu različite generacije porodice Houston hrabro će razotkriti svoje živote dok budu živeli i odrastali zajedno".
Potvrđeno je da će za ovaj show biti snimljeno 10 epizoda, ali je datum emitovanja još nepoznat.


Britanske top-liste: Peti #1 album za Keane, Rita Ora dobila prvi #1 singl


Britanski bend Keane dobio je peti uzastopmi #1 album u Velikoj Britaniji. Njihov novi set, "Strangeland", prodat je u 48 839 primeraka prošle nedelje.
U top 10 su još dva noviteta. Sedmi album šefildskog pevača Richarda Hawleya, "Standing at the Sky's Edge", debitovao je na trećem mestu (16 070), što je najbolja pozicija u njegovoj karijeri.
Bend The Cribs našao se na devetom mestu sa novim izdanjem, "In the Belly of the Brazen Bull", što je drugi top 10 album za njih (8 952).
Zahvaljujući nastupima u talent show emisijama albumi Emeli Sande ("Our Version of Events") i Rebecce Ferguson ("Heaven") vratili su se u top 10 (2. i 6. mesto).
Što se liste singlova tiče, pevačica sa Kosova Rita Ora dobila je drugi #1 singl, odnosno prvi kao glavni izvođač. Numera "R.I.P.", u kojoj gostuje Tinie Tempah, prodata je u 104 592 primerka prošle nedelje.
Top 10 novitet ove nedelje je pesma "Live My Life" koju izvode Far East Movement i Justin Bieber i koja je debitovala na sedmom mestu (33 287). Ovo je drugi top 10 hit za američki hip-hop bend i četvrti za Biebera
Posle tri nedelja od objavljivanja u top 10 je dospeo i Rihannin novi singl, "Where Have You Been" (8. mesto, 30 149), što je za nju čak 21. top 10 hit u Velikoj Britaniji.
Kompletne top 10 liste pogledajte ispod ovog posta. 

Albumi:
  1. (N) Keane - Strangeland
  2. (8) Emeli Sande - Our Version of Events
  3. (N) Richard Hawley - Standing at the Sky's Edge
  4. (5) Adele - 21
  5. (2) Lana Del Rey - Born to Die
  6. (13) Rebecca Ferguson - Heaven
  7. (6) Olly Murs - In Case You Didn't Know
  8. (15) Gotye - Making Mirrors
  9. (N) The Cribs - In the Belly of the Brazen Bull
  10. (3) Jack White - Blunderbuss
Singlovi:
  1. (N) Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P.
  2. (1) Tulisa - Young
  3. (2) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  4. (5) Alex Clare - Too Close
  5. (3) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  6. (7) Train - Drive By
  7. (N) Far East Movement feat. Justin Bieber - Live My Life
  8. (21) Rihanna - Where Have You Been
  9. (10) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  10. (8) Jessie J feat. David Guetta - Laser Light
 

Sunday, May 13, 2012

Paris Hilton najavila novi singl


Starleta Paris Hilton najavila je da će 5. juna objaviti novi singl pod nazivom "After Midnight". Pesmu je radio duo LMFAO i biće ekskluzivno predstavljena u popularnoj radio-emisiji Ryana Seacresta. Paris je dodala da će žanr na novom albumu biti poptpuno drugačiji nego na njenom debi izdanju, kao i da nas očekuje mnogo neverovatnih pesama. S obzirom na to da nas je prijatno iznenadila svojim prvim singlom, "Stars Are Blind", možda i ovoga puta čujemo nešto zanimljivo. Potvrđeni saradnici su i AfroJack, Snoop Dogg i Flo Rida.

Girls Aloud snimaju novu pesmu!

Girls Aloud recording new songs with Xenomania

Popularni ženski bend Girls Aloud snima novu pesmu, potvrdio je producentski tim Xenomania na twitteru. Iako su tvit sa ovom informacijom brzo obrisali, o tome nisu obavestili jednu od članica, Nadine Coyle, koja ih je retvitovala i rekla fanovima da se pripreme da budu oduševljeni. Nadine je pre dva meseca potvrdila da će se članice ponovo okupiti 2013. godine kako bi turnejom obeležile 10 godina od osnivanja benda, a spekuliše se da će pesma na kojoj trenutno rade biti objavljena kao singl u okviru Children In Need projekta.
Girls Aloud oformile su učesnice talent show programa Popstars: The Rivals 2002. godine. Objavile su pet uspešnih albumu, a od 2009. su na hiatusu. Većina članica posvetilo se solo karijeri od kojih je najuspešnija Cheryl Cole koja će narednog meseca objaviti treći solo album. 

Friday, May 11, 2012

Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone (Novi spot!)


Grupa Maroon 5 predstavila je spot za njihov novi singl "Payphone" u kome gostuje i Wiz Khalifa. Ovaj spot daje odgovor na pitanje koje su mnogi šaljivo postavili - zašto Adam Levine koristi govornicu u 21 veku? Jednostavno, zbog toga što je njegov mobilni uništen u eksploziji automobila dok je bežao od policije. Dakle, ovo vam daje jasnu naznaku da smo od grupe Maroon 5 dobili još jedan akcioni mini-film, a kako sve izgleda pogledajte ispod ovog posta!

Thursday, May 10, 2012

Lady Gaga u Simpsonovima

Lady Gaga Simpson


Lady Gaga će se pojaviti u čuvenoj animiranoj seriji The Simpsons, potvrdila je FOX mreža, a pevačica je svoje oduševljenje zbog toga već podelila sa fanovima na twitteru. Ona gostuje u poslednjoj epizodi trenutne sezone, "Lisa Goes Gaga", u kojoj gagamanija zahvata i Springfield. Ova epizoda će premijerno biti emitovana 20. maja, a isečak od 20 sekundi možete pogledati ispod ovog posta.

Billboard liste: Carrie Underwood dobila treći #1 album


Country pevačica Carrie Underwood dobila je treći #1 album u Sjedinjenim Američkim Državama zahvaljujući njenom četvrtom studijskom albumu, "Blown Away", koji je prošle nedelje prodat u 267 000 primeraka. 
Iza nje je Norah Jones sa svojim petim albumom, "Little Broken Hearts", koji je prošle nedelje prodat u 110 000 primeraka. Ovo je njen peti uzastopni top 3 album.
Nova Now kompilacija, "Now 42", debitovala je na trećem mestu sa 95 000 prodatih kopija.
U top 10 su još tri noviteta. Reper B.o.B. nalazi se na petom mestu sa njegovim drugim albumom, "Strange Clouds" (76 000). Njegov prethodni album debitovao je na prvom mestu.
Soundtrack iz serije "Smash" dospeo je do devetog mesta (39 000), dok top 10 zatvara Marilyn Manson sa "Born Villain" (38 000), što je sedmi top 10 za njega.
Što se liste singlova tiče, Gotye i Kimbra sa "Somebody That I Used to Know" provode četvrtu nedelju na prvom mestu. Ovo je bila najprodavanija (348 000) i najslušanija pesma na streaming servisima prošle nedelje, dok po slušanosti na radiju zauzima drugo mesto.
Među top 10 najpopularnijih pesama ove nedelje nema noviteta, a top 10 liste možete pogledati ispod ovog posta.

Albumi:

  1. (N) Carrie Underwood - Blown Away
  2. (N) Norah Jones - Little Broken Hearts
  3. (N) Now 42
  4. (2) Adele - 21
  5. (N) B.o.B - Strange Clouds
  6. (3) Lionel Richie - Tuskegee
  7. (1) Jack White - Blunderbuss
  8. (4) One Direction - Up All Night
  9. (N) Smash Soundtrack
  10. (N) Marilyn Manson - Born Villain
Singlovi:
  1. (1) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  2. (2) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  3. (3) Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. (5) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  5. (6) Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  6. (4) The Wanted - Glad You Came
  7. (8) Nicki Minaj - Starships
  8. (7) Justin Bieber - Boyfriend
  9. (9) One Direction - What Makes You Beautiful
  10. (10) Kelly Clarkson - Stronger  (What Doesn't Kill You)

Wednesday, May 9, 2012

Pogledajte novi spot Nelly Furtado - Big Hoops (Bigger the Better)



Nelly Furtado konačno je predstavila spot za pesmu "Big Hoops (Bigger the Better)" koja najavljuje njen peti studijski album "The Spirit Indestructible". U skladu sa naslovom numere, vidimo Nelly na štulama, dok je čitav klip ispunjen šarenilom i pozitivnom energijom, baš kako smo od nje navikli.
Pesma je već dostupna na servisu iTunes, dok će se album naći u prodaji 19. juna.

Monday, May 7, 2012

Britanske top-liste: Marina and the Diamonds dobila prvi #1 album


Pevačica Marina Diamandis, koja nastupa kao Marina and the Diamonds, dobila je prvi #1 album u Velikoj Britaniji zahvaljujući izdanju "Electra Heart" - njen drugi studijski album koji je prošle nedelje prodat u 21 358 primeraka.
Amerčka pop jazz pevačica Norah Jones dospela je do četvrtog mesta sa njenim petim studijskim albumom, "Little Broken Hearts" (15 988), što je četvrti top 5 album za nju u ovoj zemlji.
Bivša članica benda N-Dubz, Tulisa, debitovala je na prvom mestu liste singlova sa svojim prvim solo singlom, "Young" (121 694). Tulisa je ovim sprečila Carly Rae Jepsen da i petu nedelju provede na vrhu sa "Call Me Maybe" (2. mesto, 80 328).
Poslednji top 10 novitet dolazi od benda Cover Drive čiji se singl "Sparks" našao na četvrtom mestu (51 109) - 14 nedelja nakon što je njihov veliki hit "Twilight" dospeo do prvog mesta.
Kompletne top 10 liste pogledajte ispod ovog posta.

Albumi:

  1. (N) Marina and the Diamonds - Electra Heart
  2. (3) Lana Del Rey - Born to Die
  3. (1) Jack White - Blunderbuss
  4. (N) Norah Jones - Little Broken Hearts
  5. (2) Adele - 21
  6. (7) Olly Murs - In Case You Didn't Know
  7. (8) Jessie J - Who You Are
  8. (9) Emeli Sande - Our Version of Events
  9. (6) Alabama Shakes - Boys & Girls
  10. (4) Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded
Singlovi:

  1. (N) Tulisa - Young
  2. (1) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  3. (3) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  4. (N) Cover Drive - Sparks
  5. (6) Alex Clare - Too Close
  6. (2) Calvin Harris feat. Ne-Yo - Let's Go
  7. (10) Train - Drive By
  8. (5) Jessie J feat. David Guetta - Laserlight
  9. (9) Nicki Minaj - Starships
  10. (7) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know

Saturday, May 5, 2012

No Doubt najavili novi album!


Nakon više odlaganja, bend No Doubt konačno je najavio novi album! U klipu koji su postavili na zvanični sajt, članovi benda su obavestili fanove da će njihov novi, još neimenovani album, biti objavljen 25. septembra!
Ovo će biti njihov šesti studijski album, odnosno prvi u poslednjih 11 godina. Poslednji album, "Rock Steady", objavili su 2001. godine i ovo izdanje je magazin Rolling Stone uvrstio među 500 najboljih albuma svih vremena. U međuvremenu je njihov frontmen, Gwen Stefani, objavila dva uspešna solo albuma.

Justin Bieber oborio VEVO rekord


Biebermania se nastavlja. Za nepuna 24 sata od kako je njegov novi spot za pesmu "Boyfriend" postavljen na VEVO servis, dobio je više od pet miliona pregleda, što je apsolutni rekord. Bieber je ovaj rekord oborio samo nekoliko dana nakon što ga je postavila Rihanna sa "Where have You Been" (4.9 miiona pregleda). Što se samog spota tiče, Bieber je malo utirpovan da je novi Michael Jackson, i dalje je urban,  a pokušava i da bude mračan. Ako vas interesuje, kliknite "play" ispod ovog posta...

Friday, May 4, 2012

Wisin & Yandel i Jennifer Lopez u spotu za "Follow the Leader"!


Jennifer Lopez je nedavno predstavila spot za svoj novi singl, "Dance Again", ali mi već imamo prilike da je gledamo u novom klipu. U pitanju je spot za pesmu "Follow the Leader" koju je uradila u saradnji sa duom Wisin & Yandel. Radnja spota smeštena je u Akapulku, a J. Lo je ovoga puta akcioni heroj. Kako sve izgleda, pogledajte ispod ovog posta!

Wednesday, May 2, 2012

Billboard liste: Jack White dobio prvi #1 album


Baš kao i u Velikoj Britaniji, prvi solo album Jacka Whitea, "Blunderbuss", debitovao je na prvom mestu Billboard Top 200 liste najprodavanijih albuma u Sjedinjenim Američkim Državama sa 138 000 prodatih primeraka prošle nedelje. Kao što je poznato, Jack je bio član mnogih bendova, ali do sada nije uspeo da se nađe na vrhu ove liste.
Country pevač Lee Brice dospeo je u top 10 zahvaljujući njegovom drugom studijskom albumu - "Hard 2 Love" (5. mesto, 46 000). Iza njega je još jedan country izvođač, Kip Moore, čiji je debi album, "Up All Night", prodat u 37 000 primeraka prošle nedelje. 
Poslednji top 10 novitet dolazi od britanskog boy banda The Wanted čiji je debi album dospeo do sedmog mesta (34 000).
Što se liste singlova tiče, Gotye i Kimbra nalaze se na vrhu drugu nedelju zaredom sa "Somebody That I Used to Know". Ovo je bila najprodavanija pesma u zemlji prošle nedelje sa 414 000 prodatih digitalnih kopija, dok je po slušanosti na radiju napredovala sa šestog na treće mesto. "Somebody" se takođe treću nedelju zaredom nalazi na vrhu liste najpopularnijih pesama na streaming servisima.
Ove nedelje nema noviteta među top 10 najpopularnijih pesama, a kompletne top 10 liste možete pogledati ispod ovog posta.

Albumi:

  1. (N) Jack White - Blunderbuss
  2. (3) Adele - 21
  3. (1) Lionel Richie - Tuskegee
  4. (5) One Direction - Up All Night
  5. (N) Lee Brice - Hard 2 Love
  6. (N) Kip Moore - Up All Night
  7. (N) The Wanted - The Wanted
  8. (6) Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded
  9. (7) Gotye - Making Mirrors
  10. (2) Jason Mraz - Love Is a Four Letter Word
Singlovi:
  1. (1) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  2. (2) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  3. (3) Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. (5) The Wanted - Glad You Came
  5. (7) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  6. (6) Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  7. (4) Justin Bieber - Boyfriend
  8. (9) Nicki Minaj - Starships
  9. (8) One Direction - What Makes You Beautiful
  10. (10) Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)

Jennifer Lopez se vratila u Epic Records


Ono o čemu se mesecima spekuliše, sada je potvrđeno - Jennifer Lopez ponovo je u svojoj matičnoj izdavačkoj kući Epic Records. J. Lo je u ovoj kući i započela svoju muzičku karijeru 1999. godine, ali je nakon komercijalne propasti singla "Louboutins" prešla u Def Jem Records 2010. godine za koji je objavila svoj poslednji album "Love?".  Spekulacije su počele u decembru prošle godine kada je Jennifer počela da razmenjuje prijateljske tvitove sa vlasnicom Epic-a, LA Reidom. Ova kompanija objavila je njen poslednji singl, "Dance Again", koji najavljuje njenu kompilaciju najvećih hitova, a sva je prilika da će objaviti i novi studijski album koji bi trebalo da bude objavljen krajem godine.


Little Boots predstavila spot za "Every Night I Say a Prayer"


Britanska elektro-pop pevačica Victoria Christina Hesketh, poznatija kao Little Boots, predstavila je spot za svoj novi singl "Every Night I Say a Prayer". Ovo je drugi singl sa njenog drugog, još neobjavljenog albuma čiji se naziv i datum objavljivanja još ne znaju. Pesma je takođe dostupna za besplatni download preko njene SoundCloud stranice. Novi spot pevačice, koja je pažnju na sebe skrenula prvim albumom "Hands" i hitom "Remedy", opisan je kao low-budget verzija Madonninog "Girl Gone Wild", a kako to izgleda pogledajte ispod ovog posta.



  

Cheryl Cole - Call My Name (NOVI SPOT!)


Cheryl Cole konačno je, nakon nekoliko teasera, predstavila spot za "Call My Name" - prvi singl sa njenog trećeg solo albuma, "A Million Lights" (u prodaji od 18. juna). Cheryl je prelepa i sexy kao i uvek, a ponovo je pokazala da je i dobra igračica. Spot, koji je režirao Anthony Mandler, sniman je u Los Anđelesu. Sada samo ostaje da se vidi da li su atraktivan spot i dance zvuk dovoljni da Cheryl napokon osvoji i američko tržište. Što se mene tiče, nema razloga da se to ne desi.

Tuesday, May 1, 2012

Jessica Simpson postala majka


Pop pevačica Jessica Simpson postala je majka devojčice Maxwell Drew Johnson. Jessica se danas porodila u Los Anđelesu i već je stigla da se na svom sajtu svima zahvali na podršci i čestitkama. Maxwell je prvo dete Jessice i njenog verenika Erica Johnsona, profesionalnog fudbalera.
Čestitke!

Britanske top-liste: Jack White debitovao na prvom mestu liste albuma


Iako je Jack White na britanskoj-top listi imao devet albuma kao član grupa White Stripes, The Raconteurs i The Dead Weather, "Blunderbuss" je njegov prvi solo album i prvi solo #1 sa 40 173 prodata primerka prošle nedelje. 
Drugi novitet dolazi od kanadskog pevača Rufusa Wainwrighta, čiji je novi album, "Out of the Game", debitovao na petom mestu (11 041). Ovo je njegov drugi top 10 album.
Što se liste singlova tiče, mlada Kanađanka Carly Rae Jepsen četvrtu uzastopnu nedelju provodi na prvom mestu sa "Call Me Maybe" (99 569). Ona se našla Calvinu Harrisu na putu do prvog mesta čiji je singl "Let's Go", sa Ne-Yom, završio na drugoj poziciji sa 77 252 prodate digitalne kopije. 
Zahvaljujući reklami za Internet Explorer u kojoj se i čuje ova numera, u top 10 je dospela pesma "Too Close" koju izvodi Alex Clare (6. mesto, 33 773). 
U top 10 je dospeo i singl grupe Train, "Drive By", koji je prošle nedelje debitovao na 14. mestu (10. mesto, (10. mesto, 25 456).
Kompletne top 10 liste pogledajte ispod ovog posta.

Albumi:
  1. (N) Jack White - Blunderbuss
  2. (1) Adele - 21
  3. (4) Lana Del Rey - Born to Die
  4. (3) Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded
  5. (N) Rufus Wainwright - Out of the Game
  6. (9) Alabama Shakes - Boys & Girls
  7. (12) Olly Murs - In Case You Didn't Know
  8. (5) Jessie J - Who You Are
  9. (6) Emeli Sande - Our Version of Events
  10. (7) David Guetta - Nothing But the Beat
Singlovi:
  1. (1) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. (N) Calvin Harris feat. Ne-Yo - Let's Go
  3. (3) fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  4. (2) Conor Maynard - Can't Say No
  5. (5) Jessie J feat. David Guetta - Laserlight
  6. (16) Alex Clare - Too Close
  7. (6) Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know
  8. (7) B.o.B - So Good
  9. (8) Nicki Minaj - Starships
  10. (14) Train - Drive By

Jennifer Lopez kreće na prvu svetsku turneju!


Nakon višegodišnjih spekulacija i 13 godina muzičke karijere Jennifer Lopez će konačno krenuti na svoju prvu svetsku turneju. Tajming je savršen jer će J. Lo uskoro objaviti kompilaciju svojih najvećih hitova, pa će turneja poslužiti kao odlična promocija. Za sada je potvrđeno 13 datuma u Sjedinjenim Američkom Državama gde će nastupati sa Enriqueom Iglesiasom, ali je njen tim obećao da se turneja nakon toga seli u Evropu! Ko zna, možda nastupi i u Srbiji :) Na prošlogodišnjoj dodeli američkih muzičkih nagrada pokazala je da je i dalje top izvođač, tako da samo mogu da kažem - jedva čekam!

Pogledajte Rihannin spot za "Where Have You Been"!


Rihanna je pre nekoliko sati objavila spot za pesmu "Where Have You Been", favorit fanova sa njenog poslednjeg albuma "Talk That Talk". U spotu za četvrti singl sa "Talk That Talk" albuma, vidimo Rihannu kako izvodi zanimljivu koreografiju, dok je sam video inspirisan srednjim Istokom. Tu je i đuskanje u klubu, a kako je sve to uklopljeno pogledajte ispod ovog posta. Spot je režirao Dave Meyers.