Wednesday, November 28, 2012

Adele prodala 10 miliona kopija albuma "21" u Americi


Iako muzička industrija, prema procenama stručnjaka, nikada nije bila u gorem stanju i prodaja albuma dramatično opada iz godine u godinu, britanska pevačica Adele pokazala je da za dobru muziku itekako ima interesovanja. Naime, njen veoma uspešni album "21" prodat je u preko 10 miliona kopija u Sjedinjenim Američkim Državama čime je zaslužila dijamantsku ploču koja je, gle simbolike, dodeljena 21 put u istoriji Billboard top-lista. Ovim je Adele postala prvi ženski izvođač iz Velike Britanije koji je dobio ovo prestižno priznanje. Dijamantske ploče su prošle godine dodeljene i Usheru i grupi Linkin Park, ali za albume objavljene 2004, odnosno 2000. godine, dok je Adele za manje od dve godine uspela da dođe do ove brojke.
Međutim, prognoze čelnika izdavačkih kuća, kada je reč o budućnosti muzičke industrije, nisu svetle, pa se lako može dogoditi da "21" bude i poslednji "dijamantski" album. 

Rihanna dobila prvi #1 album u Americi


Iako iza sebe ima mnogo #1 hitova, Rihanna, koja je osam godina na sceni, do sada nikako nije uspela da dobije i album broj 1 na svom najvećem tržištu. Ipak, to se promenilo zahvaljujući njenom najnovijem izdanju, sedmom po redu, "Unapologetic" koje je prošle nedelje prodato u 238 000 primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo je itekako bilo dovoljno da se pevačica sa Barbadosa nađe na vrhu Billboard Top 200 liste, a takođe je zabeležila i najbolju nedeljnu prodaju albuma u karijeri do sada. 
Rihanna je imala i uspešnu nedelju na listi najpopularnijih singlova u Americi gde njen aktuelni hit "Diamonds" zauzima prvo mesto i to je njen 12. singl broj 1 na toj listi.

Monday, November 26, 2012

Beyonce režira dokumentarac o svom životu

Photo: Photo: Andrew Whitton/NME

Beyonce trenutno sa kompanijom HBO radi na dokumentarcu koji će se emitovati u februaru naredne godine, potvrdila je ova kompanija. Reditelj će biti sama pevačica, a kako je najavljeno prvi put će biti prikazani ekskluzivni snimci "iza scene" sa mnogobrojnih nastupa Beyonce. Neke od njih je ova diva snimila uz pomoć laptopa. Ovaj dokumentarac biće prikazan 13. februara, deset dana nakon nastupa u polufinalu Super Bowl-a. Jedan od čelnika HBO mreže Michael Lombardo kaže da mnogi Beyonce znaju kao vrhunskog izvođača i o njoj sude na osnovu onoga što vide na sceeni, ali će, kako ističe, ovaj film prikazati kakva je Beyonce kao osoba i dodaje da će gledaoci imati prilike da vide jednu osećajnu, ranjivu i nezaboravnu ženu. 

Saturday, November 24, 2012

"Gangam Style" najgledaniji YouTube video svih vremena!


Nema sumnje da su pesma korejskog umetnika PSY "Gangam Style" i čuvena koreografija odavno osvojili svet! Međutim, zanimljivi umetnik je sada dobio itekako značajnu potvrdu, jer je njegov spot postao najgledaniji video na najpopularnijoj video mreži YouTube sa više od 803 miliona pregleda! PSY je ovim pretekao Justina Biebera koji je do danas držao rekord sa hitom "Baby". I, šta reći osim - Oppa is Gangnam style :D

Gola Lady Gaga pronašla 35 fanova u garaži


Lady Gaga je sa fanovima na twitter-u podelila priču o neobičnom incidentu koji joj se dogodio. Naime, pevačica je sa porodicom provela Dan zahvalnosti u Peruu gde je imala koncert. Kako kaže, probudila se u pola noći i gola otišla do kuhinje da prezalogaji nešto kada je na sigurnosnoj kameri spazila 35 fanova koji su se krili u njenoj garaži. Ipak, sudeći po daljim tvitovima izgleda da je ovaj događaj nije uznemirio. Naprotiv.

Friday, November 23, 2012

Dido najavila novi album


Popularna britanska pevačica Dido nakon četvorogodišnje pauze najavila je novi album. Izdanje prikladnog naziva "Girl Who Got Away" biće objavljeno 4. marta 2013. godine. Album će najaviti singl "No Freedom" koji će se u prodaji naći sredinom januara.
Dido je na ovom albumu sarađivala sa velikom brojem poznatih producenata kao što su dobitnik Oskara A. R. Rahman, zatim Brian Eno, Lester Mendez, Rick Nowels, Greg Kurstin, Jeff Bhasker, Sister Bliss, a tu je, naravno, i njen standardni saradnik - brat Rollo Armstrong.
Pevačica je album opisala kao "elektronsku ekstravagancu" i povratak elektronskoj muzici koju je izvodila kao članica grupe Faithless, a čiji je uticaj prisutan i na njenom debi albumu "No Angel" iz 1999. godine.
Na netu se nedavno pojavio isečak remiksa njenog novog singla koji možete poslušati ovde.

Cher predstavila novi singl - "Woman's World"

Cher presents award on stage at the 2010 MTV Video Music Awards held at Nokia Theatre L.A. Live on September 12, 2010 in Los Angeles, California.

Iako se Cher pre skoro 10 godina povukla iz sveta muzike, izgleda da se čuvena pevačica predomislila, pa će fanove naredne godine obradovati novim studijskim albumom! Razlog tome su brojni tvitovi koje svakodnevno dobija od njih. Za dan zahvalnosti Cher je odlučila da fanove obraduje novim singlom "Woman's World" koji će se u prodaji naći naredne nedelje. Ovo je brza numera sa elektro elementima poput onih koje su se našle na njenom uspešnom albumu iz 1998. godine "Believe". Sudeći po tvitovima Cher, čitav album će biti u tom fazonu i, kako sama kaže, na njemu će se naći mnogo muzike za igru.
Dakle, šta mislite o novoj pesmi i ima li mesta za Cher na aktuelnoj muzičkoj sceni?

Thursday, November 22, 2012

Bizarno: Ke$ha napravila brushalter od zuba fanova


Kontroverzna pevačica Ke$ha nedavno je od fanova na twitter-u tražila da joj pošalju svoje zube (?!), a sada je postalo i jasno šta je imala na umu. Naime, od oko 1000 zuba, koliko joj je pristiglo, napravila je brushalter, kapu, minđuše i ogrlicu. Iako su mnogi verovatno silom povadili zube, pevačica je izjavila da je ovim želela da pokaže da ih voli i dodala da sve što radi, radi zbog njih. Hm...

Florence + The Machine predstavili spot za "Lover to Lover"


Problematične veze su često tema i pesama i spotova popularnog benda Florence + The Machine, što je i slučaj sa njihovim novim singlom i videom "Lover to Lover". Ovu priču nam je dočarala pevačica Florence Welch uz pomoć popularnog glumca Bena Mendelsohna ("Dark Knight Rises") u klipu koji je režirao Vincent Haycock i koji možete pogledati ispod ovog posta!
"Lover to Lover" biće objavljen kao peti singl sa njihovog drugog albuma "Ceremonials".

Drugačiji Robbie Williams u spotu za "Different"


Robbie Williams u novom spotu koji je snimio za pesmu "Different" igra kriminalca iz 40-ih godina prošlog veka. Ipak, on će zbog svoje izabranice pokušati da se promeni. Hoće li u tome uspeti ili je možda prekasno, saznajte u klipu ispod ovog posta!
"Different" je drugi singl sa njegovog aktuelnog albuma "Take the Crown" koji je po objavljivanju dospeo do prvog mesta britanske top-liste.

Wednesday, November 21, 2012

Jennifer Lopez oduševila publiku u Areni!


Jennifer Lopez je oduševila publiku u Kombank areni gde je održala spektakularan koncert u okviru Dance Again svetske turneje. 18 000 željno je iščekivalo da vidi i čuje latino divu i, kako je objavio magazin Forbes, najmoćniju ženu u šou biznisu koja se na sceni pojavila nakon 20 minuta zakašnjenja. Već uz prve taktove njenog velikog hita "Get Right" publika je gotovo pala u trans i bilo je jasno da je reč o koncertu za pamćenje. Odličan izbor pesama kojim je prisutne provela kroz najveće hitove sa svih sedam albuma, zanimljivi kostimi, savršene koreografije, besprekorni efekti i osvetljenje je sve ono što se od J. Lo očekivalo, a što je publika u Areni i dobila. Zapravo, dobila je mnogo više od toga. Komunikacija sa publikom bila je na najvišem nivou! Latino diva se u nekoliko navrata pozdravila sa onima koji su stajali u prvim radovima (uključujući i autora ovog bloga :D ), razgovarala sa njima, a zahvaljujući plišanom srcu koje joj je jedan od fanova poklonio, naučila je da kaže "volim te" na srpskom jeziku. Takođe, ogrnula se i srpskom zastavom koju joj je dobacio jedan od fanova. Sve ovo je publika itekako umela da ceni i svaki njen gest je propratila ogromnim aplauzom i ovacijama, tolikim da je čak i koncert trajao nekoliko minuta duže! 
Koncert, koji je trajao gotovo dva sata, završen je hitom novijeg datuma "Dance Again" po kojoj je i cela turneja dobila ime, a publika je svojim reakcijama pokazala da je uživala u svakoj sekundi i da je Srbiji itekako potrebno još koncerata svetske produkcije! 


 

Saturday, November 17, 2012

Poslušaj: will.i.am feat. Britney Spears - Scream and Shout


Dugoočekivani duet will.i.am-a i Britney Spears, "Scream and Shout", konačno se pojavio na netu. Ova numera ne razlikuje se mnogo od njegovih ranijih pesama, dakle neupečatljiva elektropop pesma sa peteranom upotrebom autotune-a. Takođe, na prvo slušanje ova pesma ne deluje kao da će biti hit u klubovima, osim ako se ne pojavi neki dobar remiks.
"Scream and Shout" je peti singl sa četvrtog solo albuma will.i.am-a koji će biti objavljen 7. decembra. Očekuje se i da uskoro bude predstavljen spot za ovaj singl. 

Monday, November 12, 2012

MTV EMA 2012: Taylor Swift i Justin Bieber osvojili najviše nagrada, publika nezadovoljna

MTV EMA 2012: Taylor Swift i Justin Bieber najuspešniji

Nekada najgledaniji muzički spektakl u Evropi - dodela MTV evropskih muzičkih nagrada i ove godine doživelo je debakl. Naime, organizatori su i ovoga puta rešili da nastave sa tradicijom da priznanja uglavnom podele onima koji su bili prisutni na ceremoniji u Frankfurtu. Iako se nagrade navodno dodeljuju na osnovu glasova publike, najviše trofeja odnela je američka pevačica Taylor Swift koja je u Evropi gotovo anonomius i koja do sada na starom kontinentu nije imala niti jedan hit! Ona je osvojila nagradu za najboljeg ženskog izvođača (pored žive Rihanne, na primer!), najboljeg live izvođača (iako je njeno "živo" pevanje više puta kritikovano) i najbolji izgled (ovde, 'ajde, nemam zamerki). Na sve ovo publika je reagovala povremenim zvižducima. 
Iako važi za jednog od najuspešnijeg izvođača današnjice, publika je na svaki pomen imena Justina Biebera reagovala negodovoanjem. On je osvojio nagrade za najbolji World Stage nastup, najboljeg muškog i najboljeg pop izvođača. Titulu najbolja pesma odnela je Kanađanka Carly Rae Jepsen zahvaljujući hitu "Call Me Maybe".
Ipak, ove godine publika širom sveta imala je prilike da vidi vrlo kreativne i zanimljive nastupe počevši od same voditeljke Heidi Klum. Novi singl "Girl On Fire" predstavila je Alicia Keys, PSY je izveo popularni "Gangam Style" koji je dobio i nagradu za najbolji spot po odluci MTV panela, a svoje nove hitove su predstavili i Rita Ora, fun., Pitbull, No DoubtThe Killers i Muse. Publika kraj malih ekrana  imala je prilike da vidi i 20 sekundi nastupa Carly Rae Jepsen koji je prekinut zbog reklama. Ceremoniju dodele zatvorila je ona u čijem je znaku i protekao čitav događaj - Taylor Swift koja je u cirkuskoj atmosferi izvela singl "We Are Never Ever Getting Back Together"
Odata je i počast preminuloj Whitney Houston kojoj je posthumno dodeljena Global Icon nagrada. Ovu nagradu predstavila je njena velika obožavateljka Alicia Keys.
Kompletnu listu dobitnika možete pogledati ispod ovog posta. 

NAJBOLJI ŽENSKI IZVOĐAČ
  • Taylor Swift
NAJBOLJA PESMA
  • Carly Rae Jepsen – "Call Me Maybe"
NAJBOLJI MUŠKI IZVOĐAČ
  • Justin Bieber
NAJBOLJI IZVOĐAČ UŽIVO
  • Taylor Swift
NAJBOLJI LOOK
  • Taylor Swift
GLOBALNA IKONA
  • Whitney Houston
NAJBOLJI SPOT
  • PSY – "Gangnam Style"
NAJBOLJI WORLDWIDE IZVOĐAČ
  • Han Geng (Azijsko-pacifička regija)
NAJSTRASTVENIJI FANOVI
  • One Direction
NAJBOLJI WORLD STAGE NASTUP
  • Justin Bieber
NAJBOLJI PUSH IZVOĐAČ
  • Carly Rae Jepsen
NAJBOLJI ALTERNATIVNI IZVOĐAČ
  • Lana Del Rey
NAJBOLJI ELEKTRONSKI IZVOĐAČ
  • David Guetta
NAJBOLJI HIP-HOP IZVOĐAČ
  • Nicki Minaj
NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ
  • One Direction
NAJBOLJI POP IZVOĐAČ
  • Justin Bieber
NAJBOLJI ROCK IZVOĐAČ
  • Linkin Park


Sunday, November 11, 2012

Britney Spears piše knjigu?


Britney Spears trenutno je u pregovorima sa poznatom izdavačkom kućom HarperCollins da za njih objavi svoju prvu knjigu. Njen tim je potvrdio da postoje razgovori, ali napominju da još ništa nije konkretno dogovoreno. Naime, kako piše Hollywood Reporter knjiga ne bi bila autobiografska, već plod fikcije sa elementima njenog života. Inače, Britney se već oprobala kao spisateljica 2000. godine kada je pomogla majci da napiše knjigu "Britney Spears: Heart to Heart" koja govori o usponu pevačice i odnosima majke i kćerke. 
Da li biste pročitali knjigu Britney Spears? Mislim, ako ste pročitali knjigu Sanje Marinković, nema razloga da ne pročitate i ovu, zar ne? :D

Raskinuli Justin Bieber i Selena Gomez

Justin Bieber, Selena Gomez

Daklem, osamnaestogodišnji Bieber i dvadesetogodišnja Selena Gomez više nisu u vezi, objavio je Associeted Press. Iako se oni nisu zvanično oglasili, navodi se da je razlog tome stalna odvojenost jer oboje imaju mnogo obaveza i to često na različitim krajevima sveta. Inače, ovaj par bio je u vezi od februara 2011. godine. 
Ako ništa drugo, Selena može naći utehu u tome što joj Bieberove fanatične obožavateljke više neće spopadati YouTube kanal i naloge na društvenim mrežama kletvama, pretećim porukama i sl. jer im je uzela "njihovog" Justina. Ili bar može da se nada.

Friday, November 9, 2012

Stigao Rihannin video za "Diamonds"!


Rihannin aktuelni singl "Diamonds" već nedeljama zauzima vrhove top-lista, ali je pevačica tek sada obradovala fanove spotom za ovu numeru. Iako, uglavnom možete videtu Rihannino lice u krupnom kadru, sudeći po propratnim kadrovima izgleda da klip govori o tužnoj ljubavnoj priči. Naime, mnogi komentarišu da je i ovaj spot o Chrisu Brownu jer vidimo tetoviranu ruku sličnu njegovoj, zatim intervenciju policije, što je možda podsećaj na događaj iz 2009. godine kada ju je on prebio dok su bili u vezi. No, pogledajte spot i prosudite sami :)

Lana Del Rey u nečemu što bi trebalo da bude spot


Potpuno neočekivano Lana Del rey je na svoj YouTube kanal postavila nešto što bi trebalo da bude novi spot. Klip je rađen za numeru "Bel Air", jedna od novih pesama na reizdanju albuma "Born to Die". Ipak, u videu se ne vidi ništa osim Lane u zadimljenoj sobi i dima koji menja boje. Doduše, nekima je i to super :) U svakom slučaju, pesma je odlična!

Ke$ha predstavila video za "Die Young"


Novi singl Ke$he "Die Young" dobio je i svoju video verziju. Pevačica je i ovoga puta rešila da šokira, ali sudeći po komentarima na YouTube-u, ovoga puta je malo preterala. najviše joj zameraju zbog preteranog korišćenja iluminati simbola, a mnogi blagonakolno ne gledaju ni na orgije u crkvi. No - mladost-ludost, što je i poruka ove pesme, pa voli nek' izvoli :)
Njen drugi studijski album pod nazivom "Warrior" biće objavljen 3. decembra.

Tuesday, November 6, 2012

Paloma Faith predstavila spot za "Just Be"


Popularna britanska pevačica predstavila je spot za četvrti singl sa svog aktuelnog albuma "Fall to Grace" - "Just Be". Ova numera će se u prodaji naći 16. decembra, pa će poslužiti i kao njen božićni singl. Paloma je u ovom klipu još jednom pokazala svoj glumački talenat. Spot je sniman crno-belom tehnikom i oslikava jednu ljubavnu priču u Njojorku sa svim uspomenama i padovima.

Monday, November 5, 2012

Kylie Minogue u muzičkoj komediji

Kylie Minogue igra u muzičkoj komediji

Kylie Mingoue nastavlja da radi punom parom, pa nakon niza izdanja i drugih iznenađenja koja je priredila fanovima povodom proslave 25 godina karijere, pevačica je uspela da se posveti i glumačkoj karijeri. Naime, ona će se pojaviti u komediji "Walking On Sunshine", koja je inspirisana muzikom osamdesetih. Film govori o majci i kćerci koje se zaljubljuju u istog čoveka tokom odmora u Španiji, a osim Kylie u filmu igra i Gemma Arterton poznata po ulozi u filmu "Quantum of Solace" iz James Bond sage. 
Inače, Kylie je i prošle godine imala ulogu u francuskom filmu "Holy Motors" za koju je dobila odlične kritike.

Sunday, November 4, 2012

No Doubt povukli novi spot

No Doubt pull 'Looking Hot' video after complaints from Native Americans

Nepuna 24 sata nakon premijere spota za pesmu "Looking Hot", članovi benda No Doubt odlučili su da povuku video iz prodaje i sa sajtova gde je zvanično postavljen za streaming. Kako navode na svom sajtu, razlog tome je veliki broj pritužbi koji su dobili u komentarima da klipom vređaju, nipodaštavaju i trivijalizuju Indijance i njihovu kulturu. Tema spota je borba kauboja i Indijanaca i mogu se videti motivi poput dimnih signala, tradicionalni plesovi, a i sama pevačica Gwen Stefani je obučena kao pripadnik ovog naroda. 
S obzirom na to da namera benda nije da muzikom ili spotovima uvredi bilo koga, jer su i sami članovi pripadnici različitih rasa i naroda, spot je momentalno povučen, dodaje No Doubt.

Saturday, November 3, 2012

Gwen Stefani Looking Hot In New No Doubt video!


Borba kauboja i indijanaca tema je novog spota grupe No Doubt za pesmu "Looking Hot", inače treći singl sa njihovog aktuelnog albuma "Push and Shove". U skladu sa nazivom pesme, pevačica Gwen Stefani izgleda zaista fantastično, što za nju, doduše, i nije čudno. A da li je uspela da odbrani svoje pleme u ovom dramatičnom mini-filmu, pogledajte ispod ovog posta!


UPDATE: Spot je povučen. Više o tome pročitajte ovde.