Thursday, February 28, 2013

fun. - Why Am I The One? (Novi spot!)

fun. - pogledajte "Why Am I The One"

Grupa fun. koja je svet osvojila hitom "We Are Young" predstavila je spot za četvrti singl sa aktuelnog albuma "Some Nights" - "Why Am I the One". Za razliku od njihovih prethodnih video uradaka, ovaj nije u retro stilu, a u fokusu klipa je jedan kofer. Kako izgleda njegova putanja - saznajte ispod ovog posta :)



Anastacia ponovo boluje od raka


Američkoj pevačici Anastacii ponovo je dijagnostikovan rak dojke, nakon što se 2003. godine naizgled izborila sa ovom bolešću. pevačicu zbog toga očekuje još jedna borba i dug oporavak, pa je bila prinuđena da otkaže predstojeću turneju i sve druge promotivne aktivnosti. Ipak, ona je u facebook poruci obečaća fanovima da će nastaviti da radi na novom albumu i da će se potruditi da u bliskoj budućnosti održi sve planirane koncerte.
"Osećam se užasno što sam izneverila svoje fanove koji su se radovali predstojećoj 'It's a Man World' turneji. Srce mi je slomljeno", napisala je pevačica.
Ne sumnjam da će fanovi imati razumevanja, a pevačici moćnog glasa svakako želim brz oporavak! 

Wednesday, February 27, 2013

Lana Del Rey priprema novi album


Iako je najavila povlačenje sa muzičke scene kako bi mogla da se skoncentriše na pisanje muzike za filmove i druge projekte, Lana Del Rey je otkrila da, ipak, uveliko radi na trećem studijskom albumu koji će pratiti prošlogodišnje uspešno izdanje "Born to Die". Ona kaže da će nove pesme biti svedenije i da će imati manje elektronskih efekata, kao i da saradnici ostaju isti. Za sada se ne zna kada će album biti objavljen, ali Lana najavljuje da će prvi singl najverovatnije biti pesma "Black Beauty" za koji već priprema spot jer, kako kaže, i dalje joj je najlakše da osmisli video priču uz reči koje je napisala.
Lanin prethodni album, "Born to Die", objavljen je u januaru prošle godine i do sada je prodat u preko 3.5 miliona primeraka.

"21" najprodavaniji album i u 2012.


Kao I svake godine (sa malim zakašnjenjem), IFPI (International Federation of Phonographic Industry) objavila je listu 10 najprodavanijih albuma I singlova na svetu tokom prošle godine. Bez većih iznenađenja, na vrhu liste albuma našla se Adele čije je aktuelno izdanje "21" prodato u 8.3 miliona primeraka (oko 27 miliona ukupno). Inače, prvi put se dogodilo u poslednjih 13 godina, od kada IFPI objavljuje ove podatke, da se isti album nađe na vrhu dve godine zaredom. Kada je reč o singlovima, najprodavanija pesma prošle godine bila je "Call Me Maybe" kanadske pevačice Carly Rae Jepsen.
Takođe, prvi put od 1999. godine se dogodilo da muzička industrija zabeleži rast, iako je on samo 0.3%.
Listu najprodavanijih izdanja možete pogledati ispod ovog posta:

Albumi:

Artist Title Total (m units)

1 Adele 21 8.3
2 Taylor Swift Red 5.2
3 One Direction Up All Night 4.5
4 One Direction Take Me Home 4.4
5 Lana Del Rey Born To Die 3.4
6 P!nk The Truth About Love 2.6
7 Rod Stewart Rod Stewart 2.6
8 Rihanna Unapologetic 2.3
9 Mumford & Sons Babel 2.3
10 Maroon 5 Overexposed 2.2

Singlovi:

1 Carly Rae Jepsen Call Me Maybe 12.5
2 Gotye Somebody That I Used To Know 11.8
3 PSY Gangnam Style 9.7
4 fun. We Are Young 9.6
5 Maroon 5 Payphone 9.1
6 Michel Teló Ai Se Eu Te Pego 7.2
7 Nicki Minaj Starships 7.2
8 Maroon 5 One More Night 6.9
9 Flo Rida Wild Ones 6.6
10 Flo Rida Whistle 6.5

Monday, February 25, 2013

Demi Lovato predstavila novi singl - "Heart Attack"


Mala je verovatnoća da ćete od novog singla Demi Lovato dobiti srčani napad, kako glasi naziv pesme, ali svakako ćete biti iznenađeni, ili bi bar trebalo. Nekada Diznijeva zvezda jasno nam stavlja do znanja da više nije devojčica i da je spremna da zakorači u svet malo ozbiljnijeg elektropop zvuka i sve to osnaženo jakim vokalom. Pesma je već hit na iTunes-u, a kako ona zvuči - poslušajte ispod ovog posta!
"Heart Attack" najavljuje njen četvrti studijski album, "Unbroken", koji bi trebalo da bude objavljen tokom proleća.

Robbie Williams poklonio fanovima pesmu "Brits 2013"


Robbie Williams je iznenadio fanove novom pesmom koju poklanja preko zvaničnog bloga. Numera zanimljivog naziva, "Brits 2013", na šaljiv način govori o poslednjoj dodeli najprestižnijih britanskih muzičkih priznanja održanoj prošlog vikenda kojoj je i sam prisustvovao. Pesmu je za, kako kaže, jedan dan uradio sa dugogodišnjim saradnikom Guyom Chambersom, a slušaoce upozorava da je ne puštaju ako u blizini ima dece. 


Janet Jackson se tajno udala

janet-married

Iako već neko vreme kruže glasine da Janet Jackson priprema glamurozno venčanje sa svojim verenikom, milijarderom Wissamom Al Manom, pevačica je to demantovala, a potom otkrila da se tajno udala prošle godine!
"Priče o glamuroznom, ekstravagantnom venčanju jednostavno nisu tačne. Venčali smo se prošle godine na tihoj, privatnoj i prelepoj ceremoniji", izjavila je Janet.
Svakako čestitam ne tako novopečenim mladencima, a posebno čestitke Janet što je uspela da sačuva privatni život od očiju javnosti.

Adele osvojila Oskara!

Image

Adele je na sinoćnoj dodeli dodeli Oskara postigla još jedan istorijski uspeh u svojoj karijeri. Ona i njen saradnik Paul Epworth osvojili su priznanje za najbolju originalnu pesmu u filmu zahvaljujući numeri "Skyfall" iz istoimenog filma o Jamesu Bondu! Posle 50 godina kultne sage, kao i velikog broja čuvenih numera, ovo je prvi put da je Bond pesma osvojila najprestižnije filmsko priznanje. Pevačica koja je tokom večeri maestralno po prvi put uživo izvela nagrađenu numeru, nije uspela da sakrije suze kada je pročitano njeno ime, ali se ipak zahvalila svojoj porodici, prijateljima i saradnicima. 
Sve čestitke! :)

 

Sunday, February 24, 2013

Carly Rae Jepsen u spotu za "Tonight I'm Getting Over You"

Carly Rae Jepsen - pogledajte "Tonight I'm Getting Over You"

Izgleda da nam od Carly Rae Jepsen dolazi još jedan hit! Pevačica je predstavila četvrti singl sa aktuelnog izdanja "Kiss" - "Tonight I'm Getting Over You". U spotu koji je režirala Nathalie Calguilhem vidimo uspene i padove jedne ljubavne veze, a mnogi kažu da klip podseća na Rihannin "We Found Love". Da li je tako - procenite sami :)

Još jedan spot Nelly Furtado - "Bucket List"

Nelly Furtado - pogledajte "Bucket List"

Iako je njen poslednji album, "The Spirit Indestructible", odavno napustio gotovo sve svetske top-liste (gde se, doduše, nije dugo ni zadržao), izgleda da Nelly Furtado ne odustaje od ovog projekta, pa će se u prodaji uskoro naći i peti singl, "Bucket List", za koji je pevačica predstavila i spot. Izgleda da naziv albuma ("Neuništiv duh") ima mnogo veće značenje nego što smo mislili, a kako izgleda još jedan feeling goos spot iz TSI kolekcije, pogledajte ispod ovog posta :)

Friday, February 22, 2013

Robbie Williams u Zagrebu


Jedna od najvećih pop zvezda svih vremena Robbie Williams u okviru svoje nove stadionske turneje posetiće i Zagreb, što će mu biti prvi koncert na ovim prostorima. Spekatakl godine, kako ga pojedini hrvatski mediji već nazivalu, zakazan je za 13. avgust na stadionu Maksimir, dok prodaja karata kreće 27. februara preko njegovog zvaničnog fak kluba. Ulaznice će od narednog dana biti dostupne svima preko eventim.hr sistema po sledećim cenama:


PL 1 – LOŽA – 1199 kuna
PL 2 – FAN PIT – 759 kuna
PL 3 – ZAPAD DOLJE – 559 kuna
PL 4 – ZAPAD GORE, ISTOK – 459 kuna
PL 5 – STAJANJE – 399 kuna
PL 6 – SJEVER DOLJE – 359 kuna
PL 7 – SJEVER GORE – 259 kuna


Tokom "Take the Crown" turneje, koja nosi ime po njegovom novom, devetom studijskom albumu, posetioci će imati prilike da čuju i nove pesme, ali i stare hitove poput "Feel", "Angels" i mnogih drugih zahvaljujući kojima je prodao 70 miliona nosača zvuka širom sveta.

Thursday, February 21, 2013

BRITS 2013: Najviše nagrada za Emeli Sande

BRIT awards 2013 - pobednici

Najprestižnije muzičke nagrade u Velikoj Britaniji BRITS sinoć su dodeljene 33. put, a najviše razloga za slavlje imala je Emeli Sande, što ne treba da čudi jer je njen debi album "Our Version of Events". Ona je osvojila glavnu nagradu za album godine, ali i priznanje za najboljeg ženskog izvođača. Ipak, pošto BRIT komitet, poput kolega iz Amerike koji dodeljuju Grammy, više ceni muzički kvalitet nego samu prodaju, razloga za slavlje imao je i Ben Howard, alternativni muzičar koji je proglašen za najboljeg muškog i najboljeg novog izvođača u Velikoj Britaniji. Nagradu za najbolji britanski singl prošle godine osvojila je Adele za "Skyfall", dok su za najbolji britanski bend proglašeni Mumford & Sons. Kompletnu listu dobitnika pogledajte ispod ovog posta.


  • Najbolji britanski izvođač: Ben Howard
  • Najbolja britanska izvođačica: Emeli Sande
  • Najbolji novi izvođač: Ben Howard
  • Najbolja britanska grupa: Mumford & Sons
  • Najbolji singl: Adele ("Skyfall")
  • Britanski album iodine: Emeli Sande ("Our Version of Events")
  • Najbolji izvođač uživo: Coldplay
  • Najbolji međunarodni izvođač: Frank Ocean
  • Najbolja međunarodna izvođačica: Lana Del Rey
  • Najbolja grupa: The Black Keys
  • Izbor kritičara: Tom Odell
  • Najbolji britanski producent: Paul Epworth

Friday, February 15, 2013

Lana Del Rey predstavila spot za "Burning Desire"

http://d3na4zxidw1hr4.cloudfront.net/site_media/uploads/images/post/l/lana-del-rey/lana_del_rey_jaguar_f_type_a_l_jpg_630x365_q85.jpg

Nakon uspešne kampanje za H&M, Lana Del Rey je postala zaštitno lice još jednog uspešnog brenda - Jaguar automobile. Zahvaljujući ovoj saradnji još jedna pesma dobila je video priču. Reč je o numeri "Burning Desire" koja se nalazi na iTunes verziji albuma "Born to Die: Paradise Edition". Iako je spot očigledno reklama za Jaguar F-Type luksuzne automobile i dalje je odličan video klip kakav se od nje očekuje, sa gomilom zanimljivih kadrova, i koji svakako vredi pogledati.

Lady Gaga zbog povrede otkazuje ostatak turneje

Lady Gaga performing in concert at Forum Assago Milan, Italy - 02.10.12 Mandatory Credit: Marco Piraccini/WENN.com

Lady Gaga je rastužila fanove vešću da će zbog ozbiljne povrede morati da otkaže ostatak svoje "Born This Way Ball" turneje. Naime, u obraćanju na društvenoj mreži Little Monsters ona je rekla da već duže vreme ima problema zbog povrede kuka koju je krila od svojih saradnika. Ipak, stanje se pogoršalo, pa je pregledima ustanovljeno da joj je potrebna operacija, a nakon toga i odmor. Ovo je naročito loša vest za fanove širom Severne Amerike gde je Gaga trebalo da nastupa do 20. marta, ali "mala čudovišta" veruju da će im se njihova miljenica uskoro "iskupiti" novim albumom i novom turnejom.

Thursday, February 14, 2013

Objavljen spot za "Scream & Shout" Hip-Hop Remix


Pre nekoliko nedelja objavljen je hip-hop remiks za jedan od trenutno najvećih svetskih hitova "Scream and Shout" koji u originalu izvode will.i.am i Britney Spears, a sada je stigao i spot za novu verziju u kojoj gostuju i Diddy, Lil Wayne, Hit-Boy i Waka Flocka Flame. Novi spot nije ništa impresivniji od originala, naprotiv. Deluje prilično haotično, a ne nedostaju ni WTF momenti.

Black & White Justin u "Suit & Tie" spotu


Nakon lyric videa i zapaženog nastupa na dodeli Grammy nagrada, koji je očigledno bio najava za spot, Justin Timberlake predstavio je zvanični klip za povratnički singl "Suit & Tie". Rađen u black & white tehnici, u spotu vidimo Justina u različitim životnim situacijama, uključujući i čišćenje, ali i kako nastupa u klubu izvodeći korake koje nam je već pokazao na Grammy ceremoniji. Klip, u kome gostuje i Jay-Z, režirao je slavni David Fincer.

Srećan rođendan, #TWOP!

The World of Pop

I dok ceo svet proslavlja dan zaljubljenih, naša mala muzička zajednica proslavlja drugi rođendan! Da, da, prošle su tačno dve godina od kada je postavljen prve post i od kada smo počeli da vam donosimo najzanimljivije i najekskluzivnije informacije iz sveta pop muzike! 
Ova muzička zajednica je svakim danam sve veća, a valjda će nas u budućnosti biti još više! Hvala svima koji čitaju TWOP, komentarišu, kritikuju, hvale, sugerišu i druže se sa nama preko društvenih mreža - Facebook i Twitter preko kojih vam donosimo još gomilu ekskluziva! 
Idemo dalje :)



Tuesday, February 12, 2013

Emotivna Rihanna u spotu za "Stay"


Rihanna je konačno predstavila spot za drugi singl sa aktuelnog albuma "Unapologetic" - baladu "Stay". Ovaj klip je karakterističan po tome što nema nikakvih posebnih efekata, koreografija i slično. Samo Rihanna bez šminke u kadi koja facijalnim ekspresijama dočarava poruku srceparajućeg hita. Njoj se u spotu pridružio i kolega Mikky Ekko ko je i koautor ove pesme. Kako sve izgleda - pogledajte ispod ovog posta.

Monday, February 11, 2013

Grammy 2013: Mumford & Sons, Gotye i fun. veliki pobednici

Mumford & Sons, Frank Ocean i fun. pobednici na dodeli Grammy nagrada

Za razliku od prošle godine kada je sve glavne nagrade pokupila Adele, ovogodišnju dodelu Grammy nagrada obeležilo je nekoliko izvođača - što zbog osvojenih trofeja, što zbog nastupa. Nagrada za najbolji album pripala je folk-rok grupi Mumford & Sons za njihov drugi album "Babel", dok je za najbolji singl proglašena pesma "Somebody That I Used to Know" - veliki hit koji izvode Gotye i Kimbra. Priznanje za najbolju pesmu pripalo je grupi fun. za "We Are Young", a ovaj bend dobio je priznanje i za najbolje nove izvođače. 


Što se nastupa tiče, najveću pažnju je privukao performans Justina Timberlakea i Jay-Zija koji su u pratnji big benda izveli novi hit "Suit & Tie", dok je Justin fanove obradovao i novom pesmom "Pusher Love Girl". Publiku su oduševili i Rihanna i Mikky Ekko izvođenjem popularne balade "Stay"


55. dodelu najprestižnijih muzičkih nagrada obeležio je i veliki broj zanimljivih dueta. Tako su nastupili Miguel i Wiz Khalifa, zatim Alicia Keys i Adam Levine. Voditelju LL Cool J-u su se pridružili Chuck D iz Public Enemy i Tom Morrell iz Rage Against Machine za izvođenje klasika grupe Bestie Boys "No Sleep Till Brooklyn". Posebnu atrakciju predstavljao je i nastup Bruna Marsa kome su se na sceni pridružili Sting i sinovi Boba Marleya - Damien i Ziggy za izvođenje rege klasika "Could You Be Loved".
Tokom večeri nije bilo većih iznenađenja kada je reč o nagrađenima, mada su neki bili začuđeni što Frank Ocean nije osvojio nijednu glavnu nagradu. Da su se organizatori potrudili da naprave dobar šou pokazuje i činjenica da je ovogodišnja dodela bila druga najgledanija u poslednjih 20 godina - odmah iza prošlogodišnje.
Ispod ovog posta pogledajte dobitnike u nekim značajnijim kategorijama.

  • Album of the year: "Babel," Mumford & Sons.
  • Record of the year: "Somebody That I Used to Know," Gotye featuring Kimbra.
  • Song of the year: "We Are Young," fun.
  • New artist: fun.
  • Pop solo performance: "Set Fire to the Rain (Live)," Adele.
  • Pop vocal album: "Stronger," Kelly Clarkson.
  • Rock performance: "Lonely Boy," The Black Keys.
  • Urban contemporary album: "Channel Orange," Frank Ocean.
  • Rap/sung collaboration: "No Church in the Wild," Jay-Z, Kanye West featuring Frank Ocean, The-Dream.
  • Country solo performance: "Blown Away," Carrie Underwood.
  • Country album: "Uncaged," Zac Brown Band.
  • Pop/duo group performance: "Somebody That I Used to Know," Gotye featuring Kimbra.
  • Traditional pop vocal album: "Kisses on the Bottom," Paul McCartney.
  • Rap performance: "Niggas in Paris," Jay-Z, Kanye West.
  • Rap song: "Niggas in Paris," Shawn Carter, Mike Dean, Chauncey Hollis, Kanye West.
  • Rap album: "Take Care," Drake.
  • R&B performance: "Climax," Usher.
  • Traditional R&B performance: "Love on Top," Beyonce.
  • R&B song: "Adorn," Miguel Pimentel.
  • R&B album: "Black Radio," Robert Glasper Experiment.
  • Rock song: "Lonely Boy," The Black Keys.
  • Rock album: "El Camino," The Black Keys.
  • Hard rock/metal performance: "Love Bites (So Do I)," Halestorm.
  • Alternative music album: "Making Mirrors," Gotye.

Wednesday, February 6, 2013

Kylie Minogue u izdavačkoj kući Jay-Zija, uskoro novi singl


Kylie Minogue najnoviji je član izdavačke kuće Roc Nation, čiji je vlasnik popularni reper Jay-Z, potvrđeno je u ovoj kompaniji. Međutim, kako ističu, ugovor se odnosi samo na menadžerski deo, dok će njena muzika i dalje biti objavljivana pod Parlophone etiketom. Kylie se tako pridružila zvezdama kao što su Rihanna, Shakira, Timbaland i mnogi drugi. 
Inače, magazinu Billboard je potvrđeno da će australijska zvezda uskoro objaviti novi singl koji će najaviti njen 12. studijski album na kome radi od proleća prošle godine. 
Kylie je sa preko 68 miliona prodatih albuma i više od 50 objavljenih hit singlova jedan od najuspešnijih ženskih izvođača svih vremena.


Justin Timberlake priprema dokumentarac o muzičkom povratku

Justin Timberlake snima dokumentarac o povratku muzici

Novi album Justina Timberlakea, "20/20 Experience", naći će se u prodaji 19. marta, a kako je izgledao rad na ovom albumu, fanovi će moći da vide u dokumentarcu koji je takođe u pripremi. Timberlake je otkrio da je album snimao u tajnosti u junu prošle godine, a naziv izdanja predstavlja broj dana koje je pevač proveo u studiju snimajući novi album. Ceo proces zabeležen je kamerom, pa će publika imati kompletan uvid u to kako je sve izgledalo. Za sada nije poznatno kada i u kojoj formi će ovaj dokumentarac biti predstavljen.

Tuesday, February 5, 2013

P!nk i Nate Ruess u spotu za "Just Give Me a Reason"


P!nk i Nate Ruess (pevač grupe fun.) predstavili su video za njihov duet "Just Give Me a Reason" koji je treći singl sa aktuelnog albuma P!nk - "The Truth About Love". Video sa melanholičnom atmosferom u pomalo retro fazonu na odličan način oslikava još jednu priču o nesrećnoj ljubavi. Sama posma podseća na hitove grupe fun. sa elementima P!nk klasika, a kako je sve spakovano pogledajte ispod ovog posta!

Monday, February 4, 2013

Hurts predstavili spot za "Miracle"


Kao što sam već objavio, "Miracle" je prvi zvanični singl sa drugog albuma grupe "Hurts" - "Exile". Oni su predstavili i spot za ovu numeru koji je u mračnijem tonu baš kao i sama pesma. Kao što smo već navikli kada su oni u pitanju, momci iz popularnog dua okruženi su velikom brojem lepotica, samo što su one ovoga puta u ulozi paganskih obrednika. Kako sve izgleda, pogledajte ispod ovog posta! Album "Exile" biće u prodaji od 11. marta.

Beyonce u Beogradu!


Nakon višemesečnih glasina konačno je potvrđeno - Beyonce će svoju novu svetsku turneju otvoriti 15. aprila u Beogradu koncertom u Kombank Areni, dok će dva dana kasnije nastupiti u Zagrebu. Turneja će nositi naziv "Mrs. Carter Show World Tour" i trajaće do 3. avgusta za kada je zakazan nastup u Bruklinu. Popularna pevačica je u poluvremenu ovogodišnjeg Super Bowl-a održala spektakularni mini-koncert i tako fanovima dala uvid u to šta mogu da očekuju od turneje. Karte za beogradski koncert biće puštene u prodaju 8. februara, a cene se kreću između 2700 i 5900 dinara.


Saturday, February 2, 2013

Rihanna i Chris Brown ponovo zajedno

Rihanna: "Ako je ovo greška, trpeću posledice."

Ako nekome ne umete da objasnite šta je to mazohizam, od sada prosto možete reći Rihanna. Ona je potvrdila da je ponovoo u vezi sa Chrisom Brownom kojeg je prvobitno ostavila jer je isprebijao 2008. godine nakon dodele Grammy nagrada. Chris je tada dobio i sudsku zabranu prilaska (koja i dalje važi), ali je pevačica odlučila da mu pruži drugu šansu:
"Odlučila sam da je za mene važnije da budem srećna. Ne želim da bilo čije mišljenje utiče na mene. Ako je ovo greška, trpeću posledice. Posle godina tokom kojih sam se mučila i bila ljuta i osećala se loše, radije bih živela ono što smatram da je prava istina za mene i izdržala kritike. Mogu da se nosim sa tim. Cenimo jedno drugo. Znamo šta imamo i ne želimo to da izgubimo. Napravio je grešku, platio je dug. Platio je mnogo. I sigurna sam da on ne želi ikada da se vrati u tu fazu. A ponekad je ljudima potrebna podrška i ohrabrenje, umesto ismejavanja i kritike," izjavila je Rihanna.