Monday, August 13, 2012

Olimpijske igre zatvorene muzičkim putovanjem


Još jedna Olimpijada za nama i, kako dolikuje, organizatori su se potrudili da na najspektakularniji način zatvore najvažniji sportski događaj na svetu, u čemu je uživalo preko 80 000 ljudi na londonskom Olimpijskom stadionu, koji je bio dizajniran i osvetljen kao britanska zastava, i preko tri milijarde širom sveta. Tema ceremonije zatvaranja bila je britanska muzika, što ne treba da čudi uzevši u obzir njihovu slavnu istoriju u ovoj oblasti.
Ceremonija je trajala više od dva sata i može se reći da je tu zaista bilo svega - od impresivne rasvete, perfektno uvežbanih koreografija, zanimljivih kostima, dobro sklopljenih tematskih priča do nezaboravnih nastuša najvećih britanskih zvezda današnjice, ali i svih vremena. Neki bendovi su se čak ponovo okupili specijalno za ovu priliku! Sudeći po snimcima odlično su se zabavljali i sportisti iz 204 zemlje učesnice bez obzira na to da li su osvojili medalju.
Mlada pevačica Emeli Sande ponovo je oduševila svet moćnim glasom otpevavši jedan od svojih hitova "Read All About It"
Publika je imala prilike da čuje i novi remiks pesme "Running Up That Hill (A Deal With God)" jedne od najpoznatijih britanskih pevačica Kate Bush koji je bio muzička podloga za zanimljivu koreografiju i kratak film koji slavi pobednički olimpijski duh. Nastupio je i veliki broj zvezda iz osamdesetih, uključujući članove grupe Madnass i Pet Shop Boys, dok je mini-koncert održao čuveni George Michael.
Zahvaljujući Olimpijadi ponovo su se okupile članice najuspešnijeg britanskog girl benda svih vremena Spice Girls. Simbolično, svaka je na scenu stigla posebnim taksijem da bi na kraju zajednički otpevale klasike "Wannabe" i "Spice Up Your Life"
Za ljubitelje novijeg zvuka priređeni su nastupi grupe One Direction, zatim Jessie J, Tinia Tempaha i Taia Cruza, dok su oni koji više vole alternativnije pravce uživali u nastupima grupa Kaiser Chiefs, Muse, zatim Lima Gallaghera, Fatboy Slima i Annie Lennox.
Ceremonija je završena predajom domaćinstva Rio De Janeiru, gde će igre biti održane 2016. godine.   

No comments:

Post a Comment