Sunday, December 30, 2012

Top 10 Singles of 2012

Nakon top 10 liste albuma, vreme je i da vam predstavim 10 singlova koji su po nekom mom ukusu obeležili 2012. godinu. Ako ništa drugo, evo ideje da neke od ovih pesama ubacite na best of 2012 plejlistu :)

10.
Jennifer Lopez feat. Pitbull - Dance Again


Izgleda da se Jennifer drži onog ne menjaj ako je dobro. Nakon što je njen duet sa Pitbullom "On the Floor" postao i najveći hit u njenoj karijeri, J. Lo se odlučila da ponovo sarađuje sa njim. Ovo je prvi singl sa njene prve kompilacije najvećih hitova. Kako sama pevačica kaže, "Dance Again" je njena himna ljubavi i igri koja joj je pomogla da lakše preboli razvod. Himnična, optimistična, pesma sa jasnom porukom i odlična da se uz nju đuska :)


9.
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe


Ponekad lepota zaista leži u jednostavnosti. Nepretenciozna, poletna, hitična pop pesmica, praćena izuzetno simpatičnim spotom i velikom harizmom ove kanadske pevačice koja je sigurno pomogla da ova numera bude prodata u preko 10 miliona primeraka širom sveta!


8.
Loreen - Euphoria


Iako Evroviziju mnogi već godinama smatraju trećerazrednim takmičenjem čije pesme traju koliko i sama manifestacija, Šveđanka Loreen je dokazala suprotno. Mračna, ali istovremeno euforična numera "Euphoria" i danas zauzima visoke pozicije na top-listama širom Evrope. Izgleda da je malo specifičnosti i originalnosti uz dobru pesmu sve što vam treba za uspeh i posle Evrovizije ;)


7.
fun. feat. Janelle Monae - We Are Young


Indie pop bend fun. verovatno nije ni slutio da će im to što se njihova pesma koristi u jednoj od reklama promeniti život. Pesma koja na zanimljiv način kombinuje više žanrova, koja ima himničnu atmosferu praćenu optimističnim tekstom preko noći je osvojila svet. Zahvaljujući uspehu ove pesme, fun. su dobili još dva uzastopna hit, dok je njihov drugi album "Some Nights" ostvario zavidne tiraže.


6.
Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used to Know

Iako je Belgijanac Gotye već duže poznat u underground krugovima, ova numera omogućila mu je da se čine u milionima domova širom sveta. Kako sam pevač kaže, enormni uspeh ove pesme, koja je postala himna mnogim ljudima slomljenog srca, i njega samog je veoma iznenadio.


5.
Labrinth feat. Emeli Sande - Beneath Your Beautiful

Kao što sam već istakao pri postavljanju liste top 10 albuma, uz glas Emeli Sande svaka pesma postaje posebna. Ova moćna R&B balada i nadsve prelepa ljubavna pesma definitivno nije izuzetak.

4.
P!nk - Try

P!nk nas je ove godine obradovala novim albumom "The Truth About Love", a na njemu se, slobodno mogu reći, nalazi jedna od njenih najboljih pesama - "Try". Izuzetno moćna pesma, praćena više nego odličnim spotom i jasnom porukom da nikada ne odustajemo.

3.
Rihanna - Diamonds

Iako veoma mlada, Rihanna je već prošla mnogo toga što većina nas ne prođe ni za ceo život. Zbog toga ne treba da čudi što kroz muziku sve češće počinje da pokazuje i ranjivu stranu svoje ličnosti. Takav je slučaj i sa singlom "Diamonds" koji podseća na neke od pesama sa njenog najličnijeg albuma do sada "Rated R". Takođe, pevačica sa Barbadosa ovde zvuči bolje nego ikada!


2.
Adele - Skyfall

Od prošle godine je sasvim jasno da svaka numera sa imenom Adele sigurno postaje hit. Naslovna numera novog filma o Jamesu Bondu nije izuzetak. Adele je ovom pesmom pokazala da itekako zaslužuje mesto među legendarnim muzičarima koji su imali prilike da napišu i otpevaju čuvene filmske songove. To što je Skyfall postao najuspešniji Bond film svih vremena, a numera najprodavanija u Bond istoriji samo govori u prilog tome.


1.
Lana Del Rey - Born to Die

Pesma koja je na mene ostavila najjači utisak dolazi od izvođača koji me je generalno najviše oduševio ove godine  - Lana Del Rey. Apokaliptična melodija, hipnotišući glas koji peva o tragično završenoj ljubavi i spot koji na perfektan način prati celu priču samo su neki od razloga po čemu će pamtiti 2012 :)

No comments:

Post a Comment