Monday, June 4, 2012

Britanske top-liste: Gary Barlow & The Commonwealth Band na vrhu liste albuma, prvi #1 hit za Rudimental


Ove nedelje se po drugi put u istoriji dogodilo da top 5 čine samo albumi objavljeni prošle nedelje. Na vrhu se nalazi član benda Take That, Gary Barlow, koji je sa The Commonwealth Band objavio EP sa sedam pesama, "Sing", povodom obeležavanja 60 godina vladavine kraljice Elizabete II. Ovaj album je prošle nedelje prodat u 40 020 primeraka i drugi je #1 za Garya.
Na drugom mestu našla se Paloma Faith sa svojim drugim albumom, "Fall to Grace", koji je prošle nedelje prodat u 35 024 primerka, što je za sada najbolji rezultat u njenoj karijeri.
Kantautor Rumer dospeo je do trećeg mesta sa svojim drugim albumom, "Boys Don't Cry" (23 567), što je ista pozicija do koje je stigao i njegov debi album.
Na četvrtom mestu su Scissor Sisters sa "Magic Hour" (19 927). Ovo je četvrti uzastopni top 5 album za njih, ali prvi koji se ne nalazi u top 2.
Povodom proslave jubileja kraljice Elizabete i predstojećih olimpijskih igara, Russell Watson objavio je album pod imenom "Anthems: Music to Inspire a Nation" zahvaljujući kome je stigao do 5. mesta (18 174) - šesti top 10 album za njega.
Ovonedeljnu listu noviteta zatvara islandski bend Sigur Ros koji se nakon četvorogodišnje pauze vratio albumom "Valtari" (8. mesto, 11 136) i ovo je drugi uzastopni top 10 za njih.
Što se liste singlova tiče, broj noviteta je nešto manji - tri. Prvo mesto zauzeo je drum & base kvartet Rudimental sa "Feel the Love". Numera u kojoj gostuje John Newman prodata je u 93 841 primerku i ovo je prvi #1 za pomenuti kvartet.
Pobednica takmičenja za pesmu Evrovizije Loreen stigla je do trećeg mesta sa njenim hitom "Euphoria" (62 148). "Euphoria" je tako postala najuspešnija evrovizijska pesma koja ne dolazi iz Velike Britanije u polednjih 25 godina.
Poslednji novitet dolazi od mladog pevača Lawsona čiji je prvi singl, "When She Was Mine", debitovao na četvrtom mestu (47 511).
Kompletne top 10 liste pogledajte ispod ovog posta.

Albumi:

 1. (N) Gary Barlow & The Commonwealth Band - Sing
 2. (N) Paloma Faith - Fall to Grace
 3. (N) Rumer - Boys Don't Vry
 4. (N) Scissor Sisters - Magic Hour
 5. (N) Russell Watson - Anthems
 6. (1) Emeli Sande - Our Version of Events
 7. (5) Bee Gees - Number Ones
 8. (N) Sigur Ros - Valtari
 9. (12) Rihanna - Talk That Talk
 10. (3) Adele - 21
Singlovi:

 1. (1) Rudimental feat. John Newman - Feel the Love
 2. (1) fun. feat. Janelle Momae - We Are Young
 3. (85) Loreen - Euphoria
 4. (N) Lawson - When She Was Mine
 5. (3) Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
 6. (6) Rihanna - Where Have You Been
 7. (5) Alex Clare - Too Close
 8. (4) Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P.
 9. (8) Train - Drive By
 10. (2) The Wanted - Chasing the Sun
 

No comments:

Post a Comment