Friday, June 1, 2012

Madonna u Izraelu započela novu svetsku turneju


Kraljica pop muzike Madonna je sinoć na Ramat Gan stadionu u Tel Avaivu, pred oko 32 000 fanova, započela svoju devetu svetsku turneju pod nazivom MDNA Tour. Izrael je izabrala jer je to, kako kaže, energetski centar sveta, a poznato je da je Madonna i sledbenica jevrejskog učenja Kabale. 
Sinoćnji koncert, koji je nazvan i koncertom za mir, počeo je raznim religijskim motivima, a pevačica se pojavila u lebdećoj kapeli i koncert otvorila pesmom "Girl Gone Wild". Nakon toga ređali su se stari hitovi, ali i pesme sa novog albuma "MDNA". Tokom nastupa publika je imala prilike da vidi vrhunsko osvetljenje, fantastične koreografije, zanimljive kostime, ali i poruke koje ukazaju na velike društvene probleme poput maltretiranja dece. Scena sa mnogo pokretljivih delova postavljena je tako da Madonna bude veoma blizu fanovima. 
Posebnu pažnju privukao je medley pesama "Express Yourself/Born This Way/She's Not Me" zbog priča da je hit Lady Gage, "Born This Way", zapravo plagijat Madonnine čuvene pesme iz osamdesetih "Express Yourself"
Očekivano, Madonna je priredila još jedan spektakl za pamćenje, te su i kritike veoma pozitivne. Kako mnogi ističu, Kraljica popa i u 54. godini ima energiju na kojoj bi joj mnoge mlađe koleginice pozavidele.
Ispod ovog posta pogledajte delove četiri numere snimljene sinoć - "Girl Gone Wild", "Express Yourself", "Give Me All Your Luvin" i "Turn Up the Radio".


No comments:

Post a Comment