Sunday, August 7, 2011

Lady Gaga i Kanye West ulažu u društvenu mrežu / Lady Gaga & Kanye West to invest in social network


Lady Gaga i Kanye West odlučili su da ulože svoj novac u moderne tehnologije, te su tako uložili 7.5 miliona dolara u jedinstovanu socijalnu mrežu Turntable.fm.
"Turntable.fm je streaming servis, koji omogućava korisnicima da komuniciraju međusobno, tako što ocenjuju jedni drugima muzički ukus u "privatnim DJ sobama", tj. zatvorenim sekcijama sajta. U svakoj "sobi" postoji pet DJ mesta, a korisnici se menjaju u puštanju muzike, a zatim jedni drugima ocenjuju izbor pesama. Uticajni blog Techcrunch, koji prati novitete iz tehnologije, tvrdi da je ovaj servis revolucionaran kao što su to Twitter ili Foursquare".
Prevod: MTV

Trenutno pristup ovom servisu imaju samo stanovnici Sjedinjenih Američkih Država.

*** 

Lady Gaga and Kanye West decided to invest in new technologies, so they invested 7.5 mil $ in a growing and unique social network Turntable.fm.
"Turntable.fm is essentially a music streaming service which allows multiple users to interact with each other and offer opinions on each others' music in private DJ rooms. Each room has up to five DJ slots, and users take it in turns to play a song, while listeners rate them as 'awesome' or 'lame'.
The service is said to be as revolutionary as Twitter or Foursquare by influential gadget blog Techcrunch". 
Source: NME

The service is available to US residents only at the moment.

No comments:

Post a Comment