Thursday, February 24, 2011

Lady Gaga i dalje prva na Billboard Hot 100 listi / Lady Gaga keeps #1 spot on Billboard Hot 100



Novi single Lady Gage - Born This Way ne samo da je postao najbrže prodavani single prošle nedelje, već je ove nedelje prodaja porasla za 14% (ukupno 509 hiljada prodatih primeraka). Uz odličnu slušanost na radio-stanicama (84 mil.), ova pesma je bez problema zadržala prošlonedeljnu #1 poziciju na Billboardovoj Hot 100 listi najpopularnijih pesama u Sjedinjenim Američkim Državama.
Zahvaljujući nastupu na dodeli Gremija, prodaja pesme Cee Lo Greena - Fuck You (Forget You) porasla je za čak 178% (412 000), što je bilo dovoljno da se nađe na drugom mestu. 
Hit Bruna Marsa - Grenade zadržao je prošlonedeljnu treću poziciju. Nastup na dodeli Gremija pomogao je i  Dr. Dreu da se vrati u top 5 sa pesmom I Need a Doctor (featuring Eminem and Skylar Grey) - mesto broj 4 ove nedelje. Katy Perry je nastupila na dodeli Gremija i umesto aktuelnog singla otpevala Teenage Dream, pa je Firework pao sa drugog na peto mesto. 
U top 10 su i Pink sa Fuckin Perfect na šestom mestu, Rihannin S&M na sedmom, dok je pesma Justina Biebera - Nevr Say Never postigla najbolji rezultat do sada našavši se na osmom mestu. Enrique Iglesias,  Ludacris i DJ Frank E sa pesmom Tonight (I'm Loving You) beleže pad sa šestog na deveto mesto, dok je na desetom mestu Wiz Khalifa sa pesmom Black & Yellow.

*** 

New Lady Gaga's single Born This Way not only became the fastest selling single last week, but also sales increased 14% this week (509k downloads sold). With a great airplay result (84M impressions), this song kept  #1 spot with no problems on Billboard Hot 100 chart.
Thanks to Grammy performance, sales of Cee Lo Green's song Fuck You (Forget You) increased 178% (412k), which was enough for #2.
Bruno Mars' hit Grenade kept #3 spot. Grammy performance brought Dr. Dre back to top 5 with a song I Need a Doctor (featuring Eminem and Skylar Grey) - #4 this week. Katy Perry instead of her current single, performed Teenage Dream at Grammys, so Firework fell from #2 to #5. 
In top 10 are Pink with Fuckin Perfect at #6, Rihanna's S&M at #7, while Justin Bieber's single Never Say Never scored the best result so far taking #8 spot. Enrique Iglesias,  Ludacris and DJ Frank E with a single Tonight (I'm Loving You) fell from #6 to #9, while Wiz Khalifa's Black & Yellow is #10 this week.  

No comments:

Post a Comment