Sunday, February 12, 2012

BREAKING NEWS - Umrla Whitney Houston! [UPD]


Vest koja je šokirala svet jeste da je legendarna pevačica Whitney Houston preminula u 48. godini života.
Pevačicina publicistkinja, Kristen Foster je ovo potvrdila, ali uzrok smrti za sada nije poznat.
Pevačica je pronađena mrtva u svojoj sobi u Beverly Hilton hotelu u Los Anđelesu. Ona je trebalo da prisustvuje žurci uoči dodele Grammy nagrada koju je organizovao njen mentor i producent Clive Davis. Davis ju je otkrio još kao tinejdžerku kada je pevala po noćnim klubovima Njujorka. 
Whitney je imala impresivnu muzičku karijeru tokom koje je prodala preko 170 miliona nosača zvuka. Numera, "I Will Always Love You", iz filma Bodyguard" u kome igra glavnu ulogu, njen je najveći hit koji se i danas rado sluša. Takođe je često pominjana i kao inspiracija mnogim mlađim pevačicama. Dobitnica je i šest najprestižnijih muzičkih nagrada Grammy.
Ipak, u javnosti je bila poznata i zbog problema sa drogom i turbulentnom braku sa Bobbyem Brownom
Poslednji album, "I Look to You", objavila je 2009. godine, ali je povratničku turneju otkazala posle nekoliko koncerata zbog loše reakcije publike. Posetioci su tada tvrdili da je Whitney i dalje zavisnik, pa se spekuliše da je upravo to uzrok smrti.
Jedno je sigurno - Whitney je ostavila neizbrisiv trag u muzičkom i filmskom svetu. Mlada kolegenica Jennifer Hudson odaće poštu preminuloj legendi na večerašnjoj dodeli Grammy nagrada.
Poslednje pesme koje je Whitney snimila moći će da se čuju u filmu "Sparkle", čija se premijera očekuje u avgustu, potvrdila je njena izdavačka kuća RCA. Jedna od njih je gospel klasik "Eyes on the Sparrow", a druga je duet sa Jordin Sparks, koja igra glavnu ulogu u filmu, "Celebration"
Počivaj u miru, Whitney :(





No comments:

Post a Comment