Sunday, February 19, 2012

Sahranjena Whitney Houston



Whitney Houston sahranjena je u Njuarku, u američkoj državi Nju Džersi, u prisustvu porodice, prijatelja i užeg kruga poštovalaca. Po želji porodice, sahrana nije bila otvorena za javnost, ali su ljubitelji legendarne pevačice mogli da prate oproštajnu ceremoniju uživo na internetu, kao i preko velikih televizijskih stanica poput BBC-a i CNN-a. Među poznatima koji su došli da odaju poslednju počast Whitney bili su glumac Kevin Costner, koji je sa njom igrao u filmu “Bodyguard” iz 1992. godine, Oprah WinfreyMary J. Blige, Mariah Carey Spike Lee. Oproštaju u crkvi moglo je da prisustvuje samo 1500 odabranih gostiju koji su dobili pozivnice. U crkvu je na kratko došao i bivši suprug Whitney Houston, reper Bobby Brown, koji je odao poštu na početku ceremonije, iako je prvobitno bili rečeno da je nepoželjan na sahrani.
“Odlaziš, Whitney, odlaziš, u pratnji anđela tvom nebeskom ocu. I dok budeš pevala pred njim, ne brini. Bićeš dovoljno dobra”, rekao je u emotivnom govoru Kevin Costner
Među onima koji su nastupili na komemorativnom skupu želeći poslednji put pesmom da isprate Houstonovu bili su Alicia Keys i Stevie Wonder. Bilo je najavljeno da će na komemoraciji pevati i Aretha Franklin, ali je njen nastup otkazan zbog bolesti. 
Kovčeg sa telom preminule pevačice iznesen je iz crkve uz zvuke njenog glasa u njenom najvećem hitu “I Will Always Love You”. Ona će počivati pored svog oca Johna Rusella Houstona, na groblju Fervju u obližnjem Vestfildu. Dok je kovčeg prolazio glavnim brodom crkve, kroz muziku su se mogli čuti jecaji pevačicine majke Cisy Houston i ćerke Bobbi Kristine
Whitney je preminula prošle sedmice u 48 godini. Pronađena je u kadi u hotelu na Beverli Hilsu, veče uoči dodele Grammy nagrada. Whitney Houston ima preko 170 miliona prodatih albuma, singlova i video materijala. Objavila je sedam albuma i tri albuma filmske muzike. 

Izvor: Agencija Beta, dorada: The World of Pop







No comments:

Post a Comment