Wednesday, April 6, 2011

Smanjen broj Grammy nagrada / Number of Grammys reduced


Broj Grammyja koji će biti dodeljen sledeće godine biće smanjen na 78, što je za 31 manje u odnosu na prošlu godinu, izjavio je direktor Nacionalne akademije za zvuk, Neil Portnow.
Najznačajnija promena je što se ukidaju nagrade zasnovane na polu izvođača, te će od sledeće godine biti dodeljivana samo jedna nagrada u kategorijama za pop. rock, r&b i country izvođača, a umesto nagrada za najboljeg muškog i ženskog izvođača, biće dodeljena samo nagrada za najboljeg izvođača. Ukinuto je i nekoliko instrumentalnih kategorija. 
Portnow je najavio i promene u proceduri glasanja. Detaljne informacije o svim izmenama i razlozima biće postavljene tokom maja meseca na zvaničnom sajtu Grammy nagrada.

***

Number of Grammys will be reduced from next year to 78 awards, which is 31 fewer compared to last year, the CEO of National Recording Academy, Neil Portnow announced.
The most notable changes are in stripping gender-based categories in pop, rock, r&b and country. There also won't be awards for best male & female vocal performance, just an award for solo performance. Several instrumental categories are eliminated as well.
Portnow also announced changing of voting procedure. Detailed informations about all changes and reasons will be posted to official Grammy website in May.   

No comments:

Post a Comment